Záhada: Fotografie Levitujícího Kněze

Katolicismus považuje levitaci za neobvyklý jev, který spočívá v těle, které se zvedá nad zemí a udržuje se v vzduch bez přirozené podpory.

V katolické mystice se tomu říká vzestupná extáze a extatická chůze, když se zdá, že tělo se pohybuje bez dotyku země. Ve studiích provedených bolandisty se poukazuje na svědectví některých případů levitace v dějinách křesťanství: São José de Cupertino, São Francisco de Assis, São Tomás de Aquino, São Pio de Pietrelcina, São Martinho de Porre, Santo Afonso de Ligório, Santa Catarina de Senna, São Filipe Neri, São Pedro de Alcântara, São Francisco Xavier, Santa Teresa de Jesus, São João da Cruz, São Stephen Maďarska.

Originální fotografie je vystavena v památníku na počest Fr. Giovanni Sala.

Případ San José de Cupertino je bezpochyby první především kvůli nápadné povaze tohoto projevu.
Církev vysvětlila tento jev jako pokrok v daru hbitosti, která je vlastní slavným tělům. Mystická levitace se zpravidla ověřuje, když je pacient v extázi, a pokud se tělo trochu zvedne, nazývá se to ascension extáze; pokud stoupne vysoko, nazývá se to extatický let; a pokud začnete rychle kráčet ze země, ale aniž byste se jí dotkli, nazývá se to extatická chůze

Knězem na fotografii je jezuitský otec jménem Fr. Giovanni Sala, fotka je skutečná. Až do své smrti o. Giovanni Sala, SJ, byl studentem Bernarda Lonergana, překladatele Lonerganovy práce do italštiny a němčiny, a prvotřídního učence Kant. Jeho níže uvedené spisy byly přeloženy do angličtiny s podporou členů Lonergan Institute for the Good Under Construction ve Washingtonu, DC. Píše portál DailyMysteries.

Přejít nahoru