Záhada vlaku Zanetti, který zmizel v roce 1911, když vjel do tunelu

Z Říma do Lombardie jel vlak Zanetti se 106 cestujícími včetně železničního personálu.

Na cestě z Říma do Lombardie však vlak Zanetti náhle záhadně zmizel při průjezdu tunelem uprostřed.

Následně se po vlaku začalo hodně pátrat, ale nic se o něm nepodařilo zjistit. Dodnes je zmizení vlaku Zanetti záhadou.

Některé teorie však tvrdí, že dvě osoby na palubě téhož vlaku byly nalezeny mimo tunel. Byli však psychicky narušení a ve velmi špatném stavu.

Po léčbě a terapii se oba cestující vrátili do normálního stavu. Nebyli však ochotni o této události nic říci. Později jeden z nich vypověděl, že jakmile vlak dojel do tunelu, začal ho plnit hustý bílý dým. Lidé ve vlaku znervózněli a začali křičet. Téměř všichni měli pocit, že se ve vlaku stala velká nehoda. Netušil však, jak se mu podařilo z vlaku uniknout.

Další překvapivou událostí spojenou se Zanettiho vlakem, která všechny ohromila, byla o desítky let později lékařka v Mexiku, která tvrdila, že do nemocnice, v níž pracuje, bylo přijato 104 lidí, ale všichni byli duševně vyšinutí. Tvrdili, že přijeli vlakem, ale nedokázali uvést žádné podrobnosti. A nejpřekvapivější bylo, že z Říma do Mexika nejel jediný vlak.

Tato podivná událost zůstává dodnes pro celý svět záhadou. Neexistuje žádný konkrétní důkaz, ve kterém tunelu zmizel.

Někteří se dokonce ptají, zda se tato událost skutečně stala, a pokud ano, proč se o ní nepsalo v žádných novinách? Je opravdu možné, že se zpráva neobjevila v novinách, přestože se pohřešuje 104 lidí?

Proto panuje všeobecné přesvědčení, že zmizení Zanettiho vlaku je jen smyšlený příběh a není na něm vůbec nic pravdy.

zdroj, Titulní obrázek: Pixabay.com/ArtTower

Přejít nahoru