Zelenskij obvinil, Slovensko, Polsko a Maďarsko, že si pouze hrají na solidaritu a rozehrávají “obilný thriller”. “Mohlo by se zdát, že hrají svou vlastní roli, ale ve skutečnosti pomáhají připravit scénu pro moskevského herce,” řekl.

Polsko si předvolalo ukrajinského velvyslance a vyjádřilo důrazný protest proti prohlášením ukrajinského prezidenta Zelenského na Valném shromáždění OSN ohledně embarga na zemědělské komodity.

Kvůli pokračujícímu embargu podala Ukrajina v pondělí u Světové obchodní organizace žalobu na Polsko, Slovensko a Maďarsko, které rovněž prodloužily své zákazy dovozu.

Zelenskij tyto země obvinil, že si pouze hrají na solidaritu a rozehrávají “obilný thriller”. “Mohlo by se zdát, že hrají svou vlastní roli, ale ve skutečnosti pomáhají připravit scénu pro moskevského herce,” řekl Zelenskij podle agentury Onet.

“Náměstek ministra zahraničních věcí Pawel Jablonski vyjádřil důrazný protest Polska proti výrokům prezidenta Zelenského na Valném shromáždění OSN a tvrzení, že některé země Evropské unie předstírají solidaritu a přitom nepřímo podporují Rusko,” uvedlo polské ministerstvo zahraničí v prohlášení.

Více informací na sme.sk

Přejít nahoru