Tisíce lidí se vysmály Fialovi tam, kde to nečekal

Čelí premiér Fiala výsměchu i z řad vlastních původních voličů? Podle reakcí na jeho sociálních sítích to tak může vypadat. Lidé rozhodně dobře nepřijali sdělení, že bude z Česka do 10 let centrum vzdělanosti nebo že Fialova vláda je jako fotbalový klub FC Liverpool.

Před zhruba dvěma měsíci PL psaly o reakcích občanů, kterým na sociálních sítích čelí předseda vlády Petr Fiala. Premiérův tým na sociálních sítích už tehdy přidával snímky a příspěvky, které měly vyzdvihovat úspěšné kroky vlády a podtrhnout například, jak se kabinetu povedlo „zkrotit inflaci“, což od počátku zpochybňovali mnozí ekonomové s tím, že činnost vlády na to měla minimální dopad.

Facebookovou stránku předsedy vlády a ODS sleduje 106 tisíc lidí. Na každý jeho příspěvek reaguje v průměru kolem pěti set uživatelů. V případě některých témat se toto číslo vyšplhá přes tisícovku.

Bylo tomu tak kupříkladu u upoutávky na rozhovor pro podcast Insider, která trhala rekordy. Tam tehdy Fiala svou vládu přirovnal k elitnímu fotbalovému týmu FC Liverpool. Na několikasekundovou videoupoutávku s krátkým komentářem reagovaly tisíce lidí. 2,9 tisíce uživatelů facebooku vyjádřilo svůj dojem pomocí tlačítka emotikonů. Ovšem známý lajk neboli palec nahoru zanechalo pouze necelých 370 z nich. Více než 2,1 tisíce naopak označilo emotikon výsměchu a dalších 390 emotikon naštvání. Srdíčkem tento Fialův příspěvek označilo pouze 23 lidí.

Rekordní byl i počet komentářů, kterých se od 9. září, kdy byl post publikován, nashromáždilo téměř 3 tisíce. Problém je, že najít mezi těmi třemi tisíci vzkazů nějaký pozitivní nebo alespoň neutrální, dá hodně velkou práci. „To je nějaký divný humor, ne?“ zní jeden z těch komentářů, které lze označit na velmi mírně kritické. „Liverpool?! Leda FC Kostelec, ten, co je poslední na celém světě,“ reaguje další z občanů. Nejednou padlo, že pokud je Fialova vláda fotbalový tým, dává si jeden vlastní gól za druhým.

Více info na parlamentnilisty.cz

Přejít nahoru