Toto cvičení je účinnější než 1000 sedů-lehů: stačí 60 sekund denně a za měsíc budete mít ploché břicho

Tento statický cvik vyžaduje, aby veškerá váha vašeho těla spočívala na rukou a nohou, zatímco vaše tělo je zcela rovné. Jediným pravidlem je, že se vaše tělo nesmí pohnout ani o centimetr. Tento cvik vám zaručí nejen ploché a zpevněné břicho, ale také zlepší vaše držení těla a zmírní případné bolesti zad, protože silné břišní svaly více podepřou vaši páteř.

Fitness odborníci tvrdí, že cvičení tohoto cviku několikrát týdně po dobu deseti minut denně přinese lepší výsledky než provádění 1000 sedů-lehů.

Před zahájením cvičení je důležité se ujistit, že je vaše tělo ve správné poloze. Ve skutečnosti je těchto 5 bodů zásadních:

Napněte ramena co nejdále, zatímco se dlaněmi dotýkáte země. Ujistěte se, že máte nataženou šíji a paže jsou pohodlně, nikoliv uvolněně.

Přestože většinu práce odvedou vaše břišní svaly, měly by být napnuté i svaly nohou. Pokud v nohách necítíte žádné napětí, posuňte paty dále od sebe s tlakem na špičky. Poté zatněte hýždě, abyste aktivovali svaly v dolní části těla.

Hýždě držte blíže k podlaze. Vaše tělo by mělo připomínat rovnou linii, nikoliv trojúhelník.

Rytmickým nádechem a výdechem si tuto pozici usnadníte.

Důležité je udržet tělo ve správné poloze. Snadno jí dosáhnete, když si představíte, že balancujete se sklenicí vody na spodní části zad.

Jak cvičit

Toto cvičení je účinnější než 1000 sedů-lehů a za pouhých 60 deka denně budete mít do měsíce ploché břicho!

S rovnými zády pokrčte ruce a kolena tak, aby zápěstí byla v jedné linii s rameny.

Hlavu umístěte asi 15 centimetrů před ruce. Nosem k zemi, hlavu rovnoběžně se stropem.

Pravou nohu natáhněte dozadu, pokrčte špičky. Poté stejným způsobem natáhněte levou nohu. Nyní by mělo celé vaše tělo spočívat na rukou a nohou.

Stáhněte břišní svaly a vydržte asi 20 až 60 sekund.

Pokrčte nohy v kolenou, posaďte se na paty tak, aby se palce dotýkaly, ale kolena byla od sebe.

Spusťte trup směrem ke stehnům a přitom se lehce dotkněte čelem podlahy. Natáhněte ruce před sebe a uvolněte se.

Toto cvičení opakujte třikrát za sebou. Jakmile si na něj zvyknete, můžete postupně prodlužovat dobu stahování břišních svalů.

Zdroj: healthyfoodteam.com

Přejít nahoru