Ruští propagandisté vypustili zprávu o stažení ruských vojsk na výhodnější pozice, ministerstvo obrany tvrdí, že jde o provokaci

Ruští propagandisté v pondělí uvedli, že se ruské velení rozhodlo přeskupit své jednotky u řeky Dněpr a přesunout je na “výhodnější” pozice.

Jak upozorňuje web Ukrajinska pravda, po nějaké době ruští propagandisté zprávu odvolali, zatímco ruské ministerstvo obrany ji označilo za “provokaci”.

“Velení dněperské skupiny vojsk se rozhodlo přesunout síly na výhodnější pozice,” uvedlo ministerstvo obrany v prohlášení, jehož text lze stále najít ve webových prohlížečích.

Ruské ministerstvo obrany dodalo, že skupina vojsk bude umístěna východně od řeky Dněpr. Ministerstvo rovněž uvedlo, že po přeskupení budou uvolněny síly, které jsou využívány k útokům v jiných směrech.

Následně propagandisté informovali o stažení tohoto oznámení a ruské ministerstvo obrany uvedlo, že “zaslání nepravdivé zprávy o ‘přeskupení’ vojsk v oblasti Dněpru, údajně jménem tiskového střediska ruského ministerstva obrany, je provokací”.

zdroj

Přejít nahoru