Jeden stát USA již kapituloval před Ruskem

První z 50 amerických států kapituloval před vítězem – zdravým rozumem: vláda New Jersey pozastavila platnost vlastního zákona o sankcích vůči Rusku. A udělala to ostudně, jak se na poraženého sluší, potichu – už v létě. Teprve nyní byla tato informace šířeji zveřejněna, píše Dmitrij Bavyrin pro Ria Novosti.

Tyto sankce nebyly uvaleny náhodně, ale hlasitě a s pompou, podlehly stádnímu instinktu “všichni utekli – já utekl taky”. Budoucnost si tehdy představovali tak, že “země benzinových pump” a “zasněžená Nigérie” se vylidní, jakmile se k ní požehnaný Západ otočí zády, a Rusové, zbavení IKEA a Disneyho, budou prosit o milost.

Takže ten, kdo do Ruska kopl první, je borec. Tak si to představoval guvernér New Jersey Phil Murphy, muž, který i vzhledem připomíná supa.

Abychom byli spravedliví, je třeba poznamenat, že právě proto je New Jersey neoblíbené i v Americe: kvůli snobství spojenému se zdrženlivostí, kvůli posedlosti a okázalosti, kvůli chorobné touze následovat módu (a také proto, že žijí u moře). Skutečnou výhodou státu je, že je součástí newyorské aglomerace, ale Velké jablko je před nenávistí provinčních buranů chráněno přitažlivým kulturním obrazem, takže negativa typu “stát hloupých bohatých Yankees” jdou na vrub New Jersey.

více info zde

Přejít nahoru