157 procent. Podrážděný muž „nabonzoval“ Tesco a vyplavaly věci

Obchodní řetězec Tesco nabízí věrnostní slevy pro držitele karet Clubcard. A to někdy poměrně značné. ParlamentníListy.cz nalezly položky, které jsou bez této věrnostní karty o 167 % dražší. A rozdíl 100 % není vzácný, Tesco ho má u džusu Relax nebo bujónu Knorr. Podnětem ke zkoumání byl podrážděný muž z Frýdku-Místku, který Tesco redakci „nabonzoval“. „Nevím, zda toto není na žalobu, nebo k nahlášení ČOI, to už není normální chování na trhu,“ míní jeden čtenář z Frýdecka-Místecka. Jeho nespokojenost vyvolal rozdíl v ceně okurek. 36,90 Kč pro lidi s kartou, 94,90 Kč pro ty bez. 157 procent rozdíl. Jde o další příspěvek k debatě, jaký „polštář“ obchodních marží vlastně mají supermarkety v Česku.

Češi už jsou zvyklí na věrnostní kartičky a programy s nimi spojené. Zvláště proslulá je jimi síť Tesco, která provozuje věrnostní program Clubcard. Jaký je rozdíl v ceně pro ty, kdo si kartu pořídil a kdo ji nemá, jsme už v minulosti informovali. Nákup bez karty může jednoho vyjít například o 770 Kč dráž.

 

„Uvedený nákup nás po zaokrouhlení na celé koruny vyšel na 995 korun a vešli jsme se tak do tisícikorunového limitu – tedy pokud jsme u pokladny předložili i onu věrnostní kartu Tesca. Bez ní jsou ceny v tomto řetězci úplně na jiných úrovních, a pokud by totožný nákup nakoupil i další zákazník a nepředložil by věrnostní kartu, nechal by u pokladny až o téměř 8 stovek více – přesně více o 770 korun – a tento vcelku normální nákup by jej stál až 1765 korun,“ zjistili jsme při srovnání v říjnu.

157 procent rozdíl. ,,To už není normální”

A drastické rozdíly trvají. ParlamentnímListům.cz se ozval velmi podrážděný čtenář z Frýdku-Místku. S upozorněním na současnou akci v Tescu, kdy jsou okurky Znojmia jen za 36,90 Kč. Jenže jenom pro držitele karet Clubcard. Kdo ji nemá, musí za okurky na kase nechat 94,90 Kč. „Nevím, zda toto není na žalobu, nebo k nahlášení ČOI, to už není normální chování na trhu,“ píše čtenář. Těžko se divit, pro lidi bez této karty jsou okurky o 157 procent dražší. Zmíněná akce začíná platit od zítřka a bude trvat až do Vánoc.

Více info na parlamentnilisty.cz, Titulní obrázek: Pixabay.com/Alexas_Fotos

Přejít nahoru