Brutální rvačka v Praze – cizinci napadli číšníka!

Čašníka v centre Prahy napadla sedemčlenná skupina cudzincov len preto, že ich napomenul, že ani na letnej zahrádke ich reštaurácie nesmú piť vlastný alkohol.

Na letnej predzahrádke reštaurácie na Vladislavovej ulici v sobotu po 19. hodine si skupina cudzincov priniesla vlastný alkohol, na čo ich upozornil čašník, že toto nie je dovolené. Z odôvodneného napomenutia vznikla slovná hádka, ktorá vyústila až do surového napadnutia personálu. Jeden z čašníkov skončila na zemi, kde ho útočníci mlátili päsťami a kopali. Z miesta činu nakoniec ušli, uvádza idnes.cz.

Napadnutý čašník zostal bezvládne ležať na zemi. Privolaná záchranná služba ho vo vážnom stave previezla na jednotku intenzívnej starostlivosti a čakala ho operácia hlavy.

Hovorca pražskej polície Jan Daněk žiada občanov o pomoc pri pátraní po podozrivých, ktorým hrozí až desať rokov väzenia. Z miesta činu odchádzali električkou č. 14 smerom na Karlovo námestie.

Podľa všetkého ide o cudzincov. Hovorca preto upozornil: “je teda predpoklad, že bývajú v hoteli, v penzióne alebo inom ubytovacom zariadení v Prahe alebo v jej okolí”. Polícia žiada o súčinnosť  hlavne recepčných, ale aj všetkých iných svedkov, ktorí by mohli vedieť, kde by sa mohli nachádzať.

(JRu, hlavnespravy.sk)

Přejít nahoru