Je tento kontroverzní politik jen provokatér, nebo to má všechno pečlivě promyšlené a vidí o dva tahy dopředu?

Jeden by si pomyslel, že pachatel chycený před šesti lety při činu a o tři! roky později (do dnešního dne překvapivě nepravomocně) odsouzen, bude momentálně zpytovat svědomí v chládku. Ovšem jsme v Čechách, soudy se vlečou a pokud máte dostatek drzosti, odvahy a jste výborný řečník, jen tak vás za mříže nedostanou. Příkladem je kauza dr. Ratha. Využívá všech možností, jak své odsouzení oddálit či dokonce zastavit. Což se dá na jednu stranu chápat, málokomu by se chtělo do vězení. A tak bývalý hejtman dělá vše pro to, aby se tam nedostal. A dělá vše legálně, bohužel. Pouze využívá nedokonalostí českého soudnictví.

Ovšem v minulých dnech přišel s něčím, nad čím zůstává rozum stát. Chce zpět do politiky. Docela drzý krok, možná až výsměch. A jelikož se z banditů časem stávají oblíbenci a lidé jim fandí, má docela velkou šanci se do politiky vrátit. Konkrétně do senátu. Čímž by získal imunitu a nemohl by být dále souzen. Pokud by ostatní politici nehlasovali pro její zbavení a dotyčného vydání k trestnému stíhání. Ale toto je ve hvězdách..Kvůli pomalým soudům ještě pravomocně odsouzen nebyl, a musíme ctít presumpci nevinny.

Ať celá kauza “Rath” dopadne jakkoliv, je to příběh, který nemá obdoby a pokud by se toto dělo v Americe, vznikl by z toho velkofilm, který by trhal rekordy. O člověku, který má hodně kuráže nebo snad drzosti, o člověku, který se nikdy nevzdává anebo o člověku, který nemá svědomí..Netroufám si soudit, která definice platí na doktora Ratha…

(eportal.cz, foto: Shutterstock)

Přejít nahoru