Kompletní seznam Babišových potravin. Jíst či nejíst?

Již několikrát se také prokázalo, že koncern Agrofert šidil zákazníky při podílu masa ve špekáčcích, už jenom proto je potřeba být informovaný, abyste se nenechali případně „natáhnout“. Které potraviny vyrábí koncern Agrofert? Zde je kompletní seznam.

#1 Procházka & Papei – řeznictví

Toto řeznictví je známé nejen na severu Čech. Původem je masokombinát pocházející z Roudnice nad Labem a můžete se s tímto řeznictvím setkat u prodejen Lidl, Penny market a Kaufland. Je to hrdý člen koncernu Agrofert. Takové prodejny lze najít po celé České republice. Papei vyrábí chlebíčky, pomazánky, vegetariánské výrobky a další.

#2 ČESKÁ VEJCE CZ, A.S.

Česká vejce je jedna z největších distribuční sítí s prodejem vajec v České republice. Patří rovněž mezi hrdé členy koncernu Agrofert.

#3 KOSTELECKÉ UZENINY – KONZERVY A UZENINY

Kostelecké uzeniny

O tomto hrdém členovi skupiny Agrofert jste jistě slyšeli. Prodává své výrobky pod značkou Kostelecké uzeniny a Maso Planá.

Maso Planá

#4 ANIMALCO & HYZA

Tyto dvě značky vyrábí především masové výrobky a vedlejší jateční produkty. Společnosti působí v České republice, na Slovensku, ale i v Maďarsku, Rumunsku a Chorvatsku. Hyza je slovenská společnost zatímco Animalco je česká.

#5 UZENINY KMOTR

Akciová společnost KMOTR – Masna Kroměříž a.s. je také hrdou společností v koncernu Agrofert. Mezi hlavní výrobky patří klobásy, salámy a uzeniny.

#6 UZENINY KRAHULÍK

Masozávod Krahulík vyrábí především maso a uzeniny jako např. párky. aspiky, huspeniny, salámy, šunky atd. Je to také člen koncernu Agrofert.

#7 TATRA & MLÉKÁRNA HLINSKO

Produkty Tatry jsou nám všem dobře známé. Mezi hlavní produkty patří mléko, máslo, smetana, tvaroh a jiné mléčné výrobky. Kdo by neznal z mládí Pikao nebo Piknik, dále mezi produkty patří také zmrzlina. Tatra je také pod koncernem Agrofert.

#8 ZLATÁ HANÁ & OLMA

Olma je největším zpracovatelem mléka, který pod koncern Agrofert spadá! Mezi známé její značky patří Florian, Klasik, sýr Grande, Zlatá Haná, Pierot, Siluleta, Olmíci, BIO mléko, BIO jogurt atd. Společnost působí v Čechách, na Slovensku, ale i v Maďarsku a Polsku.

#9 PENAM & PEKÁRNA ZELENÁ LOUKA

Že tento pekařský gigant patří do Agrofert Holdingu není žádným překvapením. Mezi hlavní produkty patří pečivo, chleby, perníky, bezlepkové produkty, vánočky, toustové chleby i sladké pečivo. Působí v ČR na Slovensku a v Maďarsku.

#10 PREOL – ŘEPKOVÝ OLEJ

Společnost Preol food produkuje v Lovosicích jedlý řepkový olej. V roce 2014 byl její zisk 336 milionů, ale daně čítaly pouze 382 tisíc korun českých. Je to jedna z nejspornějších společností koncernu Agrofert, jejíž podnikání není zcela v pořádku.

#11 PROFROST – MRAŽENÉ PEČIVO

Tato firma vyrábí polotovar pečiva, který následně zmrazí a rozesílají po celé republice do supermarketů. Zde se pečivo rozpeče a dále prodává. Pokud jíte pečivo, tak jste jistě někdy nakoupili takto rozpečené pečivo dodávané firmou ProFrost.

#12 VODŇANSKÁ DRŮBEŽ – VODŇANSKÉ KUŘE

Vodňanská drůbež je největším zpracovatelem drůbežího masa u nás. Spadá také do koncernu Agrofert a nabízí více než 1000 produktů.

#13 UNITED BAKERIES

AGROFERT A BABIŠ: Kompletní seznam produktů, které patří Agrofertu! (15 fotek)

United Bakeries je skupina sedmi regionálních pekáren, rovnoměrně pokrývajících celé území ČR. Vznikla spojením dvou největších českých skupin Delta Pekárny a Odkolek. Od 1. ledna 2020 se stala United Bakeries součástí koncernu Agrofert, ovládaného skrze svěřenecké fondy Andrejem Babišem.

#14 PIKOK

Pikok je privátní značka, která je dodávána především do řetězců Lidl. Tyto masné výrobky jsou dodávány skrze Kostelecké Uzeniny nebo Uzeniny Krahulík.

Jelikož koncern Agrofert sdružuje více než 250 firem z oblasti potravin, chemie, zemědělství, médií, lesnictví, dopravy a technologií, není jednoduché se těmto produktům vyhýbat. Jen těžko lze uvěřit faktu, že se nejedná o střet zájmů, když premiér vlastní tolik společností, které jsou navíc provázány i se společnostmi, které pod Agrofert Holding, a.s. nespadají.

Agrofert počet zaměstnanců

Podle údajů od samotného Agrofertu v současné době zaměstnává více než 34.000 zaměstnanců. Agrofert a Babiš jsou tedy zaměstnavatelé, kteří u nás dávají práci nejvíce lidem.

zdroj: pravda24.cz

Přejít nahoru