Uprchlíci

Kaliňák: Nelegální uprchlíci musí být vráceni tam, odkud přišli

Slovenský politik Robert Kaliňák vydal ve svém rozhovoru pro slovenskou televizi prohlášení na současnou situaci s nelegálními uprchlíky, které je třeba vracet tam, odkud do Evropské unie přišli. Robert Kaliňák také tvrdí, že ochrana schengenských hranic nevyřeší problém s nelegálními uprchlíky, které je podle politika třeba zadržet a vracet zpět do zemí, odkud přicestovali. Ministr vnitra tak uvedl ve svém prohlášení pro slovenskou televizi RTVS.

Důvodem k tomuto prohlášení byla podle informací úvaha zemí jako je Rakousko, Německo nebo Belgie, zavést pohraniční kontroly, které se v Evropě prováděly před příchodem Schengenského prostoru. O vystoupení z Schengenského prostoru a zavedením hraničních kontrol uvažovalo také Dánsko nebo Švédsko v reakci na současnou situaci ve středu Evropy.

Politik Robert Kaliňák: Nelegální uprchlíci musí být vráceni zpět odkud přišli, ochrana hranic problém neřeší

Robert Kaliňák se bude v dnešních hodinách účastnit schůze ministrů vnitra Evropské unie, která se bude odehrávat v Amsterdamu a řešení situace kolem nelegálních uprchlíků bude jedno z mnoha témat schůze. Dále se budou při dnešní schůzce řešit možná opatření proti uprchlíkům, kteří v současné době způsobují časté problémy.

Dalším tématem schůze by mělo být případné vyloučení Řecka ze Schengenského prostoru, jelikož je třeba podle slovenského politika vytvořit na řeckou vládu takový tlak, aby země změnila současný přístup k řešení uprchlické krize.

Zdroj: Hlavnespravy
Foto: Denis Rozan / Shutterstock.com

Přejít nahoru