Uprchlická krize

Uprchlická krize nám otupila obranné instinkty, tvrdí Ivo Strejček

Uprchlická krize nám otupila přirozené obranné instinkty, tvrdí Ivo Strejček, člen správné rady Institutu Václava Klause. Ivo Strejček komentuje současnou situaci v Evropě, kterou zapříčinila Evropská unie, její jednotlivé státy a jejich politici. Evropská unie podle člena správní rady vytvořila integrační systém, který nemá blízký vztah k určitým zemím Evropské unie, které tak způsobují oslabuje vůli zemí k ochraně jejich země a samotných hranic.

Multikulturalismus nám otupil obranné instinkty spolu s vlastními hodnotami

Strejček současnou situaci v Evropě komentuje tak, že bruselští politici tak dlouho útočili na národní státy, až zde v Evropské unii vznikla situace, která je nadále nekontrolovatelná. Brusel tak brání zemím v unii projevovat vlastenecký cit, který může v blízké budoucnosti vyvolat bouřku, jejíž následky mohou být naprosto katastrofální.

Ivo Strejček: Uprchlická krize nám otupila obranné instinkty, za současnou situaci můžeme děkovat EU

Ivan Strejček se domnívá, že multikulturalismus a státní garantující blahobyt byl úrodnou půdou pro gradující zástupy žadatelů o azyl, kteří v současné době masivně migrují z blízkého východu a severní Afriky do zemí v Evropské unii. Většina zemí jako je například Německo nebo Švédsko už svoji kapacitou pro uprchlíky nestačí a díky tomuto faktu začínají v zemích panovat obavy o dalších milionech, které mají v tomto roce zavítat do Evropy.

Zdroj: Hlavnespravy
Foto: Nicolas Economou / Shutterstock.com

Přejít nahoru