Válka v Sýrii

Schröder: Sankce proti Rusku jsou absurdní, válka v Sýrii je důkazem

Bývalý německé kancléř Gerhard Schröder se vyjádřil k prodloužení ekonomických sankcí proti Rusku, které považuje za absurdní a naprosto zbytečné. Při svém rozhovoru pro německý tisk bývalý německý kancléř komentoval prodloužení ekonomických sankcí, které považuje za naprosto zbytečné a jedná se podle Schrödera o pochybení německé vlády, jenž stojí za prodloužením sankcí.

Západ udělal velkou chybu, když chtěl vyřešit konflikt sesazením Asada

Proč považuje Gerhard Schröder toto prodloužení sankcí proti Rusku za absurdní? Jedná se zejména o pokrok, který učinila ruská vláda při naplnění dohody z Minsku. Jednalo se ovšem již o druhou minskou dohodu, jelikož byla ta první hned po několika dnech porušena a musela se hned sestavit druhá minská dohoda.

Bývalý německý kancléř nechápe prodloužení sankcí proti Rusku: Válka v Sýrii je jasným důkazem o pochybení EU

Minská dohoda ve stručnosti znamenala dohodnutí o míru mezi ruskou a ukrajinskou stranou a přerušení bojů, které na začátku minulého roku probíhaly. Rusko podle bývalého německého kancléře tuto dohodu dodržuje, takže nevidí jediný důvod pro prodloužení sankcí. Schröder také považuje za chybu západu vyřešení konfliktu odstoupením syrského prezidenta Asada. Bývalý německý kancléř také považuje válku v Iráku jako jeden z mnoha důvodů, které přispěly k vytvoření Islámského státu, se kterým v současných chvílích právě bojuje Rusko v Sýrii.

Zdroj: Prvnizpravy.cz

Přejít nahoru