Klaus

Klaus: Němci již dlouho dopředu plánovali vyslání migrantů do Česka

Bývalý prezident České republiky Václav Klaus se během svého proslovu vyjádřil k přemisťování žadatelů o azyl z Německa, které bylo podle názoru Klause již dlouho dopředu ze strany Německa naplánováno. Poznámku uvedl bývalý prezident během setkání jeho institutu, během kterého se řešila mimo jiné také otázka uprchlické krize, která aktuálně sužuje Evropskou unii a státy na blízkém východě.

Čtěte více: Bývalý prezident Václav Klaus a jeho pohled na současnou situaci

Z Německa přichází velké nebezpečí, jelikož německá kancléřka Angela Merkelová otevřeně podporuje masovou migraci, tvrdí bývalý prezident. Prvním krokem k započetí uprchlické krize bylo zničení zemí na blízkém východě, jenž vykonaly podle bývalého prezidenta Spojené státy a dále stačilo jen pozvání, které také z Německa přišlo, vysvětluje Václav Klaus. Za vším stojí podle bývalého prezidenta snaha vytvořit novou Evropu a Evropana, který nebude mít národní identitu a kořeny. Důvodem je snaha o převrat v Evropské unii ze strany národních států, dodal Václav Klaus.

Bývalý prezident Václav Klaus hovořil během setkání svého institutu o plánované migraci ze strany Německa

K problému se vyjádřil také Jiří Weigl, který tvrdí, že je individuální migrace naprosto normální a akceptovatelná, stejně jako pomoc těmto jedincům. Není však možné vyřešit problém tím, že se do Evropy budou stěhovat celé národy, dodal Weigl.

(KPa, ca.cz, hs.sk, Foto: hs.sk)

Přejít nahoru