The Telegraph

The Telegraph: Merkelová přivedla evropskou ekonomiku ke katastrofě

Německá kancléřka Angela Merkelová, i když se považovala za obratného politika v politických kruzích, ve skutečnosti uvrhla celou evropskou ekonomiku do chaosu, píše Matthew Lynn ve svém článku pro deník The Telegraph. Katastrofální výsledky německých voleb, které se konaly v minulých týdnech jen poukázaly na to, že se blíží pravděpodobně konec úřadu německé kancléřky Angely Merkelové, tvrdí Matthew Lynn.

Čtěte více: Eurokomisař: Pokud vystoupí Velká Británie z EU, bude to katastrofa!

Většina lidí možná bude tvrdit, že se jedná o hroznou ztrátu, ale fakt je ten, že Angela Merkelová přivedla ekonomiku nejen v Německu, ale v celé Evropské unii ke katastrofě, píše se v článku The Telegraph. Německá kancléřka dokonce zneškodnila podle redaktora konkurenceschopnost Německa a dovolila, aby se krize eurozóny rozvíjela nebezpečným směrem. Ekonomické problémy však nejsou jediným faktorem, o který se německá kancléřka zapříčinila. Merkelová také podle deníku zavinila “rozpad” EU. Příkladem může být referendum ve Velké Británii o oddělení od EU.

Německá kancléřka Angela Merkelová přivedla evropskou ekonomiku ke katastrofě, píše The Telegraph

Dále byl v článku zmíněn fakt, že za krizí nestojí na prvním místě uprchlíci potažmo celá uprchlická krize, ale ignorace ze strany německé kancléřky Merkelové k urovnání krize v eurozóně.

(KPa, ca.cz, hs.sk, Foto: 360b / Shutterstock.com)

Přejít nahoru