Mladí lidé

Proč se stěhují mladí lidé ze Západu Evropy do Česka? Bojí se Islámského státu

Do České republiky se začínají pomalu stěhovat mladí lidé ze Západu, jelikož se bojí teroristických útoků extrémistů z Islámského státu. Uvádí to průzkum, který prováděla v minulých letech Evropská unie. Samotní cizinci v České republice potvrzují, že za příchodem do Česka stála na prvním místě bezpečnost, kterou na Západě Evropy politici a bezpečnostní složky zaručit nemohou.

Čtěte více: Islámský stát obchoduje v Evropě s drogami, tvrdí Piskorski

K problému se vyjádřil také realitní makléř ze Španělska, který potvrzuje výše zmíněný trend. Španělsko aktuálně trpí vysokou nezaměstnaností a poukázal na vznik radikálů, kteří v zemi narušují bezpečnost. Realitní makléř Mario také poukázal na islamisty v zemi, kteří se integrovali do tamějšího systému, ale často se stává, že zabíjejí nevinné lidi. Samotný makléř ze Španělska se po těchto událostech rozhodl vyměnit život ve Španělsku za ten v Praze, která nabízí podle muže větší bezpečí.

Mladí lidé ze Západu se stěhují do České republiky, jelikož se bojí teroristických útoků od Islámského státu

Česká republika od roku 2004 zaznamenala příchod cizinců ze zemí Evropské unie. Aktuálně se jedná o přibližně 184.000 cizinců, kteří migrovali do Česka. Další mladí lidé, zejména ve věku 18 až 24 let se chystají do České republiky přicestovat, vychází z průzkumu společnosti Intrum Jistitia.

(KPa, ca.cz, kv.sk, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru