Odinovi vojáci

Odinovi vojáci zachránili dvě mladé dívky před sexuálním násilím

Ve finském Sääksjärvenu během trhů došlo na dvoře jednoho z domů k sexuálnímu obtěžování mladých dívek ze strany dvou imigrantů.

Odinovi vojáci nahradili ve Finsku policii, když ochránili dvě mladé dívky před sexuálním násilím

Násilníci byli podle odhadů ze Středního východu a mluvili špatně finsky. Naštěstí byla poblíže anti-imigrantská hlídka Odinovi vojáci, která zasáhla proti obtěžování mladých dívek. Dívky tentokrát přežily bez úhony, útočníci neměli čas, protože se zde objevilo několik členů hlídky Odinovi vojáci. Hlídka přitiskla útočníky k zemi, kteří se nejdříve snažili vzdorovat, ale velmi rychle se vzdali.

Celou situaci uviděla starší dáma a ta zavolala policii. Pachatelé byli předáni policii, ketrá hlídce poděkovala.  Je velmi smutné, ale tyto případy se s přicházejícím jarem a létem budou množit. “My, Odinovi vojáci budeme zasahovat pokaždé, kdy bude docházet k podobným situacím. Nikdo nebude tolerovat jakýkoli druh sexuálního obtěžování!” uvedli v prohlášení Odinovi vojáci.

Odinovi vojáci získávají podporu mezi obyvateli severských států

Stále více lidí, stovky a tisíce, podporují hlídky Odinových vojáků, vyjadřují jim podporu na sociálních sítích. Na druhou stranu není v pořádku, že se na ulicích severských vojáků objevují občanské hlídky suplující práci policie.

Odezvou je i založení hlídky Alláhových vojáků v norském Oslu. Na ulicích asi dvaceti finských měst se v poslední době objevily tzv. anti-imigrantské hlídky. Členové hlídek se označují jako Odinovi vojáci. Finský  generální prokurátor Matti Nissinen ostře odsoudil hlídky občanů ve finských městech: Nepatří do společnosti, kde jsou organizované policejní síly.

Hlídky vznikly jako reakce na příliv velkého počtu žadatelů o azyl ve Finsku. Generální prokurátor Matti Nissinen řekl, že historie prokázala, že nikdy nic dobrého z takových pouličních manévrů nevzniklo.

“Takové hlídky nepatří do společnosti jako je Finsko, kde jsou organizované policejní síly a kde má policie své pravomoci,” uvedl prokurátor,” nevidím to jako dobrou věc.”

(KPa, pz.cz, Foto: arch.)

Přejít nahoru