Erdogan

Erdogan děsí svoji politikou všechny turisty, píše Die Zeit

Turecký prezident Erdogan a jeho politika vyděsila turisty, kteří odmítají kvůli režimu současného prezidenta cestovat do Turecka. Evropští turisté tak reagují na aktuální dění, které se v Turecku odehrává, což způsobilo Istanbulu oproti roku 2015 obrovský propad v turistickém ruchu, informuje německý deník Die Zeit. Obsazenost hotelů v Istanbulu propadla oproti minulému roku dokonce až o 50 procent, což ovlivnilo také počet autobusových výletů v zemi, které jsou samozřejmě s turismem blízce vázány.

Čtěte více: Zeit: Město uprchlíků? Zástěrka Erdoganových skutečných záměrů!

Za značný propad turismu vděčí také Turecko četným teroristickým útokům, které se v zemi letos odehrály. Dalším faktorem, který podle německého deníku ovlivnil rozhodnutí turistů je politika prezidenta Erdogana vůči opozičním médiím, které nenacházejí kladnou odezvu u teouroperátorů, ani u turistů. Jeden z tureckých průvodčích potvrdil médiím, že autobusy, které dříve vozily turisty z Evropy v dnešních dnech téměř zejí prázdnotou. Politika tureckého prezidenta Erdogana zapříčinila tento fakt, objevuje se v médiích.

Turecký prezident Erdogan a jeho politický režim způsobil turistický propad v zemi, píše německý Die Zeit

Jen v letošním roce došlo v Turecku podle zpráv k 11 teroristickým útokům. Během posledního teroristického útoku, který se odehrál 13. března v Ankaře, bylo při výbuchu bomby u autobusové zastávky zabito 34 lidí a dalších 125 bylo zraněno.

(KPa, ca.cz, pz.cz, Foto: photo story / Shutterstock.com)

Přejít nahoru