Uprchlíci

Uprchlíci ze Sýrie se začínají pomalu vracet do svých domovů v provincii Homs

Jedná se o malé počty, ale každým dnem se přidávají další křesťanští uprchlíci, kteří se podle informací stěhují z Evropy zpět do Sýrie do měst v provincii Homs, která byla osvobozena syrskou armádou od teroristů z Islámského státu. Jak uvádějí zprávy, zatím se jedná o ojedinělé případy, každým dnem se však počty křesťanských uprchlíků, kteří se chtějí vrátit do Sýrie zvětšují. Překvapením je stěhování právě těchto křesťanských uprchlíků, kteří věří, že válka brzy skončí.

Čtěte dále: Uprchlíci využili pohostinnosti v ČR a následně utekli do Německa

Do našeho křesťanského města se nám začínají pomalu vracet obyvatelé z Evropy, jelikož se situaci uklidňuje hlavně díky spolupráci syrské armády s ruským letectvem, kteří vyhnali z oblasti radikální islamisty z Islámského státu, komentuje situaci v Sýrii primátor syrského křesťanského města Sadad v provincii Homs Suleiman Al Halil. Podle primátora syrského města hovoří zprávy o dalších městech v blízké oblasti, kam se začínají vracet uprchlíci z Evropy.

Křesťanské město Sadad: Uprchlíci z Evropy se začínají pomalu vracet do měst v provincii Homs

Několik uprchlíků, kteří již v Evropě podali žádost o udělení azylu svoje žádosti stahují a vracejí se do syrské provincie Homs, odkud utekli před válkou, hovoří Suleiman Al Halil.

(KPa, ca.cz, hs.sk, Foto: Chat des Balkans / Shutterstock.com)

Přejít nahoru