Německo

Německo eviduje nárůst nebezpečných islamistů v zemi

Již před několika dny Německo varovalo před možným nárůstem počtu radikálních islamistů z Islámského státu, kteří se mají pohybovat podle tamějších zpráv na území samotného Německa, ale také i v jiných zemí po celé Evropské unii. Před několika momenty však německé úřady potvrdily nepříjemné domněnky, které panovaly v zemi do dnešních dnů. V zemi se skutečně nachází radikální islamisté, konkrétně by se mělo jednat podle vyjádření policejního úřadu o přibližně 497 islamistů, kteří mají extrémistické názory a dalších 339 islamistů, kteří podle německých policejních úřadů sympatizují s radikálním islámem a terorismem.

Německo a policejní úřad potvrzují nepříjemný fakt, kterým je pohyb radikálních islamistů na území Německa

Jak uvádějí tamějších zprávy, jedná se zejména o poslední rok, během kterého do Německa přicestovali tito nebezpeční islamisté z blízkého východu. Během minulého vydání o tomto faktu informoval německý deník Die Welt, který svém článku citoval zprávu německého Spolkového kriminálního úřadu.

Čtěte dále: Islámský stát přišel téměř o polovinu území v Iráku

Kriminální úřad vystopoval 497 “hrozeb”, kterými jsou podezřelí jedinci, jenž mají extrémistické názory, které je možné podezřívat, že uskutečnili teroristické útoky cituje vyjádření úřadu Die Welt. Od ledna letošního roku se tento seznam nebezpečných osob na území Německa rapidně rozrostl, tvrdí německý deník.

(KPa, ca.cz, kv.sk, Foto: Attila JANDI / Shutterstock.com)

Přejít nahoru