Spojené státy

Spojené státy nemohou vyplácet důchody! Systém je těsně před zhroucením

Spojené státy nemohou aktuálně vyplácet tamějším lidem v důchodu finanční podporu, jelikož je Americký důchodový fond (CSPF) je na pokraji krachu a před zhroucením, varují tamější média. Jak uvádějí informace ze Spojených států, nouzový plán počítá se snížením důchodů až o 60 procent. S tímto rozhodnutím však zásadně nesouhlasí Ministerstvo financí. Státní systém tak v současných chvílích nemůže vyplácet žádné finanční prostředky, jelikož jej ohrožuje již zmiňovaný bankrot. Central States Pension Fund, jenž zaručuje důchody pro řidiče nákladních automobilů tak varuje, že zmiňované snížení důchodů se bude týkat více než 400 tisíc lidí.

Americký důchodový fond Central States Pension Fund, jenž zajišťuje důchody řidičům nákladních aut kolabuje

Přesněji se jedná o 407 tisíc osob, kterým hrozí snížení důchodů až o 60 procent. Během minulého měsíce měl dokonce tento fond požádat americkou vládu o povolení, aby mohl snížit výplaty lidem v důchodu, které mělo odvrátit současné problémy, jenž ohrožují existenci celého fondu.

Čtěte dále: Orbán: Maďarsko i Polsko si zaslouží více úcty od USA

Omezení důchodů mělo trvat přibližně 10 let, žádal fond od americké vlády. Situace ve fondu se však nelepší a vedení maluje dramatický obraz, jenž povede k bankrotu za méně než deset let. Na konci roku 2015 měl fond jen 1,9 miliardy dolarů, přičemž se počítá, že během roku 2025 bude PBGC v úpadku.

(KPa, ca.cz, hs.sk, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru