Holandsko

Holandsko začalo vyhošťovat uprchlíky ze země

Holandsko rozhodlo o vyhoštění dalších žadatelů o azyl ze země, kteří přicestovali do Holandska zejména z Albánie, ale také z dalších zemí v EU. Jak uvedlo Holandsko, v Evropské unii si podalo žádost o azyl během minulého roku více než 66 tisíc migrantů z Albánie, kteří hledají nové domovy v Evropské unii. Žadatelé o azyl požadují vyšší životní standart a lepší pracovní podmínky, které jim bohužel nikdo nemůže v Albánii nabídnout. Několik migrantů také odcestovalo do Holandska potom, co byla jejich žádost o azyl v Německu zamítnuta.

Holandsko vyhostilo další desítky neúspěšných žadatelů o azyl, kteří přicestovali do Evropské unie z Albánie

Jak během minulých hodin informovalo holandské velvyslanectví, došlo k deportaci 30 žadatelů o azyl z Albánie, kteří v zemi neuspěli s udělením azylu. Nejedná se však o první “várku” žadatelů o azyl z Albánie, kterou holandská vláda nechala vyhostit. Podle zpravodajské agentury AP Holandsko do dnešního dne nechalo vyhostit přibližně 500 z 1650 Albánců, kteří přicestovali do země.

Čtěte dále: Reportér utekl před smrtí, ve Švédsku se však před migranty zhrozil

Jak uvádí agentura AP, mnoho těchto uprchlíků přicestovalo do Holandska z ostatních zemí v Evropské unii, kam je přivedli pašeráci lidí, proti kterým se snaží v posledních měsících EU bojovat.

(KPa, ca.cz, kv.sk, Foto: kafeinkolik / Shutterstock.com)

Přejít nahoru