Turecko

Turecko záměrně nevpouští syrské uprchlíky s vyšším vzděláním do EU

Již před několika dny si stěžovali zástupci mnoha zemí v Evropské unii, že do Evropy proudí zástupy žadatelů o azyl ze Sýrie, kteří mají nízké vzdělání. Tento fakt byl před několika momenty potvrzen, když vyšlo najevo, že Turecko zadržuje syrské uprchlíky, kteří mají vyšší vzdělání a nechce je pustit dále do Evropské unie. Turecko do Evropské unie místo těchto nadějných žadatelů o azyl vysílá mnoho těžkých zdravotních případů, nebo žadatele o azyl, kteří mají nižší stupeň vzdělání, na který si tak země v EU stěžují.

Turecko zadržuje na svém území uprchlíky s vyšším vzděláním a do Evropy posílá zdravotně postižené

Novinářům během minulých dní oznámilo německé ministerstvo vnitra, že Německo dosud přijalo na základě dohody s Tureckem přibližně 157 utečenců, kteří utíkají před občanskou válkou v Sýrii, informuje tisková agentura DPA. Ministerstvo také novináře informovalo o nově příchozích 103 uprchlících, se kterými nedávno v Německu přistálo charterové letadlo.

Čtěte dále: Německo představilo další „skvělý“ plán na přerozdělování uprchlíků

Nově příchozí uprchlíci podle dohody přicestovali do Evropské unie přímo do Německa z Turecka a legálně. Další země v Evropské unii přijali přibližně 123 těchto žadatelů o azyl podle dohody EU s Tureckem. Současné problémy jsou běžné a se zúčastněnými stranami se o problému hovoří, vysvětluje německá vláda problémy s Tureckem.

(KPa, ca.cz, kv.sk, Foto: Orlok / Shutterstock.com)

Přejít nahoru