Řekové

Řekové neplatí daně! Státu již dluží více než 87 miliard eur

Finanční situace v Řecku je aktuálně natolik špatná, že Řekové odmítají podle tamějších zdrojů platit státu daně, kterému tak dluží již několik desítek miliard eur. Jak uvádějí řecká média, daňový dluh z Řecka představuje v současné době dokonce celoevropský rekord, který však Řecko nesmírně tíží. Řekové z daňové povinnosti 100 eur zaplatili jen 45 eur, uvádějí tamější zdroje. Celková částka, kterou dluží obyvatelé Řecka své zemi přesahuje aktuálně 87 miliard eur, které země ve státní kase postrádá. I když se poplatky každým rokem snižují, státní pokladna i přes tento fakt zeje prázdnotou, stěžující řečtí zákonodárci.

Řekové odmítají platit daně! Daňový dluh představuje nový evropský rekord s částkou více než 87 miliard eur

Řečtí daňoví poplatníci podle propočtů Mezinárodního měnového fondu (MMF) dluží státu více než 87 miliard aur, což představuje polovinu hrubého domácího produktu. O šokujícím čísle informovala agentura DPA, jenž se odvolává na řecký deník Kathimerini.

Čtěte dále: Erdogan: Pokud nezrušíte vízovou povinnost, Turecko zablokuje dohodu

Jak už bylo zmíněno výše, Řekové odmítají platit od začátku krize, jenž započala v roce 2010 daně, přičemž země se ocitá ve velkých finančních potížích. Evropská unie dokonce v následujících dnech odešle do Řecka finanční injekci v hodnotě 10,3 miliard eur, jenž poslouží zemi na řešení uprchlické krize.

(KPa, ca.cz, kv.sk, Foto: Bill Anastasiou / Shutterstock.com)

Přejít nahoru