Český lékař

Český lékař šokuje: Stále bereme léky, ale nikdy se neuzdravíme

Tomáš Lebenhart, klasicky vystudovaný český lékař hovořil o nepříjemné pravdě v českém zdravotnictví, jehož je Lebenhart odpůrce. Během rozhovoru pro rozhlas lékař hovořil o tom, že si každý z nás může sám za různé zdravotní komplikace, jelikož je tělo odrazem naší mysli a jsme za něj zodpovědní my všichni. Tomáš Lebenhart se již od 90. let specializuje především na homeopatii a vyznačuje se jako kritik dnešního zdravotnictví v České republice, které je podle slov Lebenharta příšerné.

Český lékař a kritik současného zdravotnictví, Tomáš Lebenhart, promluvil ve svém rozhovoru pro rozhlas

Jak tvrdí lékař, v souvislosti s přístupem k zdejším pacientům odstoupil na protest z České lékařské komory, do které se však časem opět vrátil. Během rozhovoru Lebenhart uvedl počet těžce nemocných kardiaků, astmatiků nebo onkologických pacientů, kteří jsou důkazem toho, že se má ještě naše zdravotnictví co učit od východních medicín, jako je například ta čínská. Lékař také upozorňuje na neschopnost mnoha doktorů, kteří předepisují pacientům desítky léku, aniž by věděli, co pacientovi doopravdy je.

Čtěte dále: Stát by měl nést zodpovědnost za poškození zdraví dítěte po očkování

Pacienti tedy užívají mnohdy i desítku prášků, přičemž se ve finále vůbec neuzdraví, komentuje Lebenhart. Důležitým faktorem je vzájemná komunikace mezi pacientem a doktorem, který se musí vcítit do kůže svého pacienta.

(KPa, ca.cz, skn.cz, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru