Uprchlíci

Uprchlíci v Německu drží kvůli velkému teplu hladovku

Německo musí v současné době řešit problémy s mnohými žadateli o azyl, kteří se aktuálně nacházejí v utečeneckém táboře v Německu. Několik uprchlíků totiž začalo na protest držet hladovku. Uprchlíci z uprchlické tábora v Německu si totiž stěžují na příliš vysoké teploty ve stanech a výskyt myší a potkanů. Odehrálo se tak v německém městě Düsseldorf, kde si skupina žadatelů o azyl z blízkého východu začala stěžovat na nesnesitelné teploty v jejich ubytování, přičemž situace eskalovala až do hladovky, tvrdí tamější zprávy.

Uprchlíci v utečeneckém táboře u města Düsseldorf drží hladovku! Trápí je špatné podmínky na ubytovnách

Jak uvedli tamější uprchlíci, všichni žijí v jednom velkém nafukovacím stanu, kde se kvůli aktuálnímu počasí pohybují teploty až kolem 40 stupňů Celsia. Mnoho uprchlíků si také v této souvislosti stěžovalo na přítomnost potkanů a myší. Jak uvádí německá samospráva, vzhledem k rychlosti udělování azylu uprchlíkům v Německu budou tyto stany ještě nějakou dobu potřeba.

Čtěte dále: Sulík: Občané východní Evropy nemají zatím dostatečně vymyté mozky

Kontrakt na provozování těchto stanů podle samosprávy končí už v září tohoto roku, přičemž Německo platí měsíčně za stany více než 2 miliony korun. Jak uvádí deník Rheinische Post, přestěhování migrantů nebude žádným problémem, jelikož se v záchytných zařízeních uvolnilo více než 155 tisíc míst.

(KPa, ca.cz, kv.sk, Foto: Orlok / Shutterstock.com)

Přejít nahoru