USA

USA: Evropu dostihla vlna teroristů, jenž nemá obdoby

Evropané musí být v pozoru, jelikož se potvrdilo to, co se na začátku uprchlické krize bralo jen jako hypotéza. Evropu dostihla vlna radikální teroristů z blízkého východu, kteří jsou připraveni zasáhnout, píše americký deník Tempi. O hrozbě příchodu teroristů z blízkého východu, jenž slouží ve službách teroristické organizace Islámský stát, varovala během svého vyjádření v Bruselu poradkyně amerického prezidenta Lisa Monacová. Jak uvedla poradkyně amerického prezidenta, do Evropy se dostala velká vlna teroristů z Islámského státu, jak Evropa dlouho nepamatuje.

Poradkyně prezidenta v USA Lisa Monacová varuje před vlnou teroristů z IS, kteří se dostali během migrace do EU

Lisa Monacová také naléhá na všechny státy v Evropské unii, aby bojovaly společně proti těmto teroristům v Evropě, přičemž je vzájemná spolupráce při tomto boji velice důležitá. Tato výzva byla ze strany poradkyně amerického prezidenta mířena zejména na Francii a Belgii, jenž mají už zkušenosti s teroristickým útokem v zemi, při kterých však umírali nevinní lidé.

Čtěte dále: Turecké komando zaútočilo v Sýrii a eliminovalo více než 50 teroristů

Příkladem může být Itálie, kde tamějších policie zadržela před několika dny ve městě Bari teroristickou buňku, kterou tvořili pachatelé z Afghánistánu a Pákistánu. Před možnou hrozbou teroristických útoků je v pohotovosti také Německo, kam přišlo zatím nejvíce uprchlíků z blízkého východu.

(KPa, ca.cz, hs.sk, Foto: kafeinkolik / Shutterstock.com)

Přejít nahoru