Sluníčkáři

VIDEO: Sluníčkáři zaútočili na rakouské policisty

Rakouská policie se dostala do střetu s italskými aktivisty, kteří protestovali proti plánům Rakouska zavést na hranicích kontroly proti imigrantům.

Šokující záběry z Rakouska odhalují střet s rakouskou policií, kterou napadli takzvaní sluníčkáři z Itálie

Policisté museli na hraničním přechodu Brenner proti aktivistům použít obušky a slzný plyn. Informuje o tom portál Breitbart.

Policisté museli na hraničním přechodu Brenner proti aktivistům použít obušky K násilnostem došlo poté, co se několik stovek demonstrantů včetně několika levicových politiků pokusilo prorazit policejní bariéry na přechodu, na kterém Rakousko plánuje zpřísnit bezpečnostní kontroly s cílem zadržet příliv imigrantů.

Pochodující demonstranti měli na sobě oblečené oranžové záchranné vesty jako znak solidarity s imigranty z Asie a Afriky, kteří se utopili ve Středozemním moři, a nesli transparent s nápisem Lidé nad hranice.

Rakousko minulý měsíc oznámilo, že 1. července zavede důslednější kontroly na hraničním přechodu Brenner. Itálie s krokem svého severního souseda nesouhlasí, přičemž tvrdí, že jde o porušení pravidel o volném pohybu osob v EU. Aktivisté zaútočili na policisty.

(KPa, skn.cz, Foto: euronews.com)

Přejít nahoru