Savčenková

Savčenková vyzývá Západ k zastavení Ruska a žádá prostředky pro obranu

Vztahy mezi Ukrajinou a Ruskem jsou každým dnem horší, což potvrzují slova poslankyně ukrajinského parlamentu. Nadija Savčenková se totiž obává, že by mohlo Rusku podniknout určité vojenské intervence v Evropské unii, které mohou vést k rozšíření hranic Ruska do Polska a Německa. Ukrajinská politička svoje obavy sdělila během rozhovoru pro britský deník The Telegraph, přičemž se jednalo ze strany Savčenkové o první rozhovor se zahraničními médii. Západ musí zaujmout jednoznačný postoj a dát Rusku najevo, že jeho opovážlivost a choutky budou brzy zastaveny, dodala v rozhovoru pro britský deník.

Poslankyně ukrajinského parlamentu Nadija Savčenková vyzývá Západ k zaujmutí jasného postoje proti Rusku

Spojené státy nebo samotná Evropa budou mít v budoucnosti nějaký čas nepříjemnosti, obává se poslankyně ukrajinského parlamentu. Poslankyně za pomoci britského deníku The Telegraph vyzývá Západ, aby pomohl zásobovat Ukrajinu dodávkami obranných zbraní, přičemž však uvedla, že je třeba v podobné činnosti dbát na opatrnost, jelikož rázné kroky mohou vést k velké válce.

Čtěte dále: Bude se porcovat Ukrajina? Maďarsko chce autonomii Zakarpatí

Poslankyně byla zvolena do parlamentu během roku 2014, tedy v době, kdy byla ve vyšetřovací vazbě v Rusku, kde byla během tohoto roku odsouzena na 22 let ve vězení, jelikož se měla údajně účastnit vraždy dvou ruských novinářů.

(KPa, ca.cz, hs.sk, Foto: hs.sk)

Přejít nahoru