EU

Bezmoc Evropanů: Země EU zpřísnily předpisy o legálním držení zbraní

Zástupci zemí Evropské unie v minulých hodinách zpřísnili zákony a legálních předpisy na držení střelných zbraní. EU tak vzala lidem v zemích unie svobodu bránit sebe nebo také majetek. Politici se sešli během minulých hodin v Lucembursku, aby se dohodli na zpřísnění přepisů, aby tak zamezili dalším teroristickým útokům, které se odehrály například ve Francii během minulého roku nebo v Bruselu. Jednání v Lucembursku se zúčastnil například slovenský ministr vnitra Robert Kaliňák. Politici během schůze schválili například přísnější pravidla při nákupu samotných automatických zbraní, jenž má zabránit pohybu zbraní do nesprávných rukou překupníků zbraní.

Země EU během jednání v Lucembursku schválily zpřísnění zákonů, jenž umožňují koupi a držení zbraní

Jak uvedl během svého vyjádření holandský ministr spravedlnosti Ard van Der Stuer, schválení přísnějších zákonů o držení a koupi střelných zbraní sníží riziko, že se nelegálně střelné zbraně dostanou na nelegální trh.

Čtěte dále: Unie se dohodla se sociálními sítěmi na blokování nenávistného obsahu

Opatření stanovují minimální normy, země Evropské unie však mají volné ruce, pokud budou chtít tyto předpisy zpřísnit. Podle agentury DPA několik zemí EU proti tomuto rozhodnutí odporovalo. Zákonodárci z České republiky a Polska označili schválené předpisy za příliš přísné, informuje zpravodajská agentura.

(KPa, ca.cz, hs.sk, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru