Tohle vám lékař neřekne! Původně jed k likvidaci hlodavců podávají lidem jako léčbu!

Dlouhodobé podávání Warfarinu (chemikálie původně používaná jako jed k likvidaci hlodavců) je typickým obrazem způsobu myšlení v oficiální medicíně. Zřejmě nejčastější příčinou mnoha chronických onemocnění – včetně zvýšené srážlivosti krve – je chronické překyselování organismu. To není žádná novinka, marně na to upozorňoval nejslavnější lékař antického starověku a zakladatel racionálního lékařství Hippokrates (460 př. n. l. – 377 př. n. l.).

To znamená, že tělo nejen v potravinách přijímá, ale především samo produkuje trvalý přebytek různých kyselých látek, které jsou následně nejen vylučovány z těla, ale bohužel i průběžně neutralizovány tím, že odkudkoliv z organismu na sebe vážou zásadotvorné minerály i za cenu poškozování prakticky všech orgánů v těle.

To všechno výměnou za náš život, protože pokud by došlo jen k malé odchylce v pH, došlo by k rozvratu metabolismu s následkem brzké smrti. Proto tělo udržuje pH krve s úžasnou přesností v úzkých hranicích mezi 7,35 do 7,45, některé prameny uvádí ještě užší rozptyl – mezi 7,38 až 7,42.

Chemicky vzato v podstatě dochází k pomalým procesům poleptání vnitřních orgánů – k jejich poškození dochází naštěstí jen pozvolna, mimo jiné i díky tomu, že tělo má velkou schopnost nadbytečné kyselé látky neutralizovat. Pokud ale tato situace trvá příliš dlouhou dobu, dochází k neutralizaci za cenu postupného poškozování tkání prakticky v kterémkoliv orgánu. O tom, který orgán bude pro udržení pH krve obětován dříve a který později, rozhodují zase jiné souvislosti – především nerovnováha neurovegetativní nervové soustavy.

Vraťme se k tématu nadměrné krevní srážlivosti (oblast využití jedu na hlodavce – pardon – Warfarinu). Pokud dojde k poleptání krvinek a cévních stěn, způsobuje to zvýšené riziko nežádoucích krevních sraženin. Když tedy někdo trpí zvýšenou srážlivostí krve, může počítat s tím, že i kterýkoliv jiný orgán může být také poškozován stejným přebytkem organických kyselin. Z hlediska dlouhodobé péče o takto postiženého jedince je jediným skutečně racionálním opatřením měřit si pravidelně pH moči a zásadní změnou životosprávy dosáhnout odkyselení organismu.

Oficiální medicína Vám místo toho do vašeho již tak poničeného organismu přidá ještě jed na hlodavce

Jeho toxickým vlivem nejen že nedojde k žádnému odkyselení, ale jak se začíná jevit, většina chemických léků naopak překyselení organismu ještě více zhorší a zafixuje.

Dlouhodobé podávání Warfarinu může být příčinou vzniku dalších onemocnění, jako jsou například osteoporóza, kožní onemocnění až nekróza kůže, poškození zraku krvácením do sítnice, které někdy končívá slepotou, zvýšené riziko úmrtní na krvácení do mozku. Dochází také k častějším zlomeninám kostí a k častějším kompresivním zlomeninám páteřních obratlů pro warfarinem vyvolanou polékovou osteoporózu. Vysvětlení těchto závažných onemocnění pak bývá pro oficiální medicínu jednoduché – tohle všechno se přeci starším lidem stává.

To sice ano, ale daleko častěji u lidí, dlouhodobě “léčených” Warfarinem, jak ukazují ty studie, které nefinancuje farmako-chemický průmysl.

Jediné, co Warfarin skutečně „umí“, je poškození metabolismu vitamínu K, který je ale důležitý nejen v procesech srážení krve, které jsou aktivovány při jakémkoliv vnějším či vnitřním krvácení. To se ví již dávno. Teprve mnohem později se zjistilo, že vitamín K byl nalezen i v tak životně důležitých orgánech, jako je nervový systém, srdce, plíce, žaludek či ledviny. Dnes je již k dispozici dostatek informací, že vitamín K je nezbytný pro zdravé fungování všech lidských buněk od jejich vzniku, přes celý jejich život až po jejich “naprogramovanou“ smrt (například v rámci regenerace tkání výměnou starých buněk za nově vytvořené). Mimo jiné se také prokázal klíčový vliv vitamínu K pro metabolismus vápníku – což je zřejmě důvod, proč se po warfarinu nebo při nedostatku vitamínu K z jiných důvodů vápník patologicky uvolňuje z kostí a naopak se patologicky usazuje v cévní stěně.

To všechno je závislé na dostatku vitamínu K v těle – zatímco Warfarin neumí nic jiného, než je ničení tohoto zdravotně naprosto nezbytného vitamínu.

cK tomu Vám studovaný tvor v bílém plášti ještě přikáže, že se máte vyhýbat konzumaci zeleniny, aby tělo nějaký ten životně důležitý vitamín K omylem nedostalo. O tom, že zdravotně prospěšné působení Warfarinu může být někdy jen zbožným přáním chemických lékařů, svědčí jednak někteří klienti z naší internetové poradny, podivující se, že měli projevy nové trombózy či embolizace i v době, kdy už měli být proti ní chráněni dlouhodobým podáváním Warfarinu. Ještě zajímavějším důvodem k pochybnosti o „léčbě“ Warfarinem jsou nežádoucí kožní projevy doprovázející jeho podávání – různá nepříjemná zčervenání kůže, hodnocená nečastěji jako ekzém „neznámého původu“. Histopatologicky jde o nekrózu (lokální smrt buněk a tkání uvnitř živého organismu) způsobenou TROMBÓZOU jemných cévních kapilár, tedy projevem nadměrného srážení krve – přesně toho, proti čemu má Warfarin své oběti (pardon – pacienty) jakoby „chránit“.

Přes to všechno mám shovívavé pochopení pro klienty, kteří i po vysvětlení všech těchto souvislostí zůstávají dál věrni oficiální medicíně a svému sebezničujícímu životnímu stylu.

Stát se doživotním (lakto)vegetariánem, provozovat pomalé hluboké dýchání (a případně i jiná harmonizační cvičení jako jsou především bandhy) a sem tam si průběžně kontrolovat pH moči – a tím se zabezpečit nejen proti nežádoucí trombóze, ale i proti mnoha jiným chorobám z chronického překyselování organismu – to vše by vyžadovalo příliš velké úsilí…

Další „lahůdky“ o Warfarinu jsou k mání v angličtině například zde:

http://www.naturalnews.com/022388_drug_FDA_health.html

http://www.naturalnews.com/021884_blood_thinners_coumadin.html

http://www.naturalnews.com/020682_blood_thinners_Bristol_Myers_Squibb.html

http://www.medicalnewstoday.com/releases/36493.php

http://www.drugs.com/news/warfarin-raises-bone-fracture-risk-1705.html

Poznámka na závěr pro ty, co své zdraví vedou moudřejšími cestami: Jako přírodní zdroje vitamínu K se uvádí především listová zelenina, například kapusta, špenát, listový salát, řeřicha, list petržele atd. Méně uváděným zdrojem může být i brokolice či rostlinné oleje.

Klasika ortodoxní chronické medicíny: Sebereme Vám “potkanům” vitamín K, abyste byli zdravější

Vitamín K cévy uzdravuje a naopak Warfarin způsobuje jejich vápenátění

Vědci z Maastrichtské univerzity zveřejnili v roce 2012 v magazínu Blood, který je vydáván americkým sdružením hematologů, že bylo prokázáno – vitamín K nejen že blokuje hromadění dalšího vápníku v tepnách, ale také snižuje již existující usazené množství vápníku o 37 %.

„Jelikož je známo, že vápenatění tepen vede ke kardiovaskulárním onemocněním, omezení tohoto problému může snížit riziko úmrtí u lidí s chronickým onemocněním ledvin a onemocněním koronárních tepen“ napsal hlavní autor Leon Schurgers.

Leon Schurgers a jeho spolupracovníci krmili 10 dnů staré samečky potkanů potravou společně s Warfarinem, lékem ředící krev, aby u nich vyvolali hromadění vápniku. Zvířata pak rozdělili do čtyř skupin: první skupině nadále podávali Warfarin, dalším třem skupinám tento „lék“ přestali podávat, namísto toho dostávaly různé dávky vitamínu K.

Výzkumníci uvedli, že ve skupině, která užívala dosud běžně uznávanou dávku vitamínu K, i nadále pokračovalo hromadění vápníku v tepnách, přesto že této skupině již nebyl Warfarin podáván.

Dále bylo uvedeno – vysoké dávky vitamínu K (K1 a K2) u dalších dvou kontrolních skupin zvířat nejen že zastavily další hromadění vápníku, ale navíc do 6 týdnů snížily hladinu dříve akumulovaného vápníku o více než 37 %.

Tyto výsledky jsou důležité především pro lidi užívající léky na ředění krve, které jsou známé tím, že prostřednictvím inaktivace proteinu matrix GLA, neboli MGP, který je účinným tlumičem vápenatění, vyvolávají vápenatění tepen. „Lékařská komunita teď uznává, že vitamín K dependentní protein MGP hraje v boji proti kardiovaskulárním nemocem klíčovou roli,“ řekl Leon Schurgers. „Naše studie ukazuje, že v modelu, který byl vyzkoušen na zvířatech, může užívání velkých dávek vitamínu K významně redukovat hromadění vápníku v tepnách. Vitamín K je obsažen ve velkém množství jídel, jako například v sóji, olivách a olejích, ale také v tmavé zelené zelenině, jakou je brokolice, kapusta, špenát a růžičková kapusta.

Zajímavé na této studii je, že vědci za účelem vyvolání hromadění vápníku v tepnách vlastně použili Warfarin – běžný „lék“ určený na „ředění“ krve

To dost jasně poukazuje na fakt, že medicínští výzkumníci dobře vědí, že nejlepším způsobem, jak vyvolat vápenatění tepen, je užití léku ředícím krev – Warfarin

Tento potenciálně smrtící vedlejší účinek není ale vůbec vysvětlen pacientům, kteří léky určené na „ředění“ krve, jako například Warfarin, užívají

Mike Adams, editor Natural News

Jednoduché posílení imunity se začínajícím létem – organickou zeleninou a ovocem

Nebo ortodoxním Warfarinem?

Pokud rostlina vyrůstá ve standardním prostředí a je napadena plísněmi či parazity dovede se zpravidla sama úspěšně tomuto napadení bránit. Vytváří totiž látky, které masivně působí proti danému parazitu. Jednou z těchto látek je Salvestrol. Tedy Salvestrol je produktem imunitního systému těchto rostlin. A čím více je rostlina napadena, tím masivněji Salvestrol a další ochranné látky proti danému parazitu působí.

Pokud ale použijeme pro ošetření rostlin chemické fungicidy, tak se tyto přírodní ochranné látky v rostlinách nevytváří a ve finálních produktech se nenachází, což je také důvodem oslabené imunity u lidí.

Ochranné látky se nacházejí pouze v produktech, které byly pěstovány organicky, tedy také bez použití chemických fungicidů. Salvestrol prostě vznikne v rostlinách, které jsou samy napadené plísňovým onemocněním.

Salvestrol

Salvestrol je jedna z látek, kterou rostliny produkují pro svojí ochranu proti plísním a parazitům. Co se ale stane, když tuto látku dostane člověk do těla konzumací organické zeleniny a ovoce?

Salvestrol v případě kontaktu s biomarkerovým enzymem “CYP1B1” mění svou chemickou strukturu. Kde se enzym “CYP1B1” nachází? Pouze v rakovinových buňkách. Ano, pouze se vytváří v rakovinových buňkách.

Chemická reakce převede Salvestrol do komponentu, který rakovinové buňky zabíjí bez poškození těch zdravých. Toto je velmi důležité zjištění, které tím objasňuje, proč je tak důležité pro osoby postižené rakovinovým onemocněním pít čisté šťávy z ovoce a zeleniny. Nicméně prioritní je pochopitelně prevence.

Velmi velké množství Salvestrolu obsahují plody těchto organicky pěstovaných rostlin: jahody, borůvky, maliny, ostružiny, brusinky, hroznové víno, černý a červený rybíz, jablka, broskve, meruňky a ze zeleniny: brokolice, zelí, artyčok, červené a žluté papriky, avokádo, chřest a lilek.

Doporučení

Omezte co nejvíce nákup ovoce a zeleniny především v klasických obchodním řetězcích, pěstujte si tyto produkty, co nejvíce sami, případně si je kupujte například na farmářských trzích od ověřeného prodejce.

Pokud budete jíst chemicky ošetřované ovoce a zeleninu, tak bez výše uvedených potřebných pozitivních účinků, protože prakticky všechny fungicidy blokují nejen produkci enzymu “CYP1B1”.

Zakousněte se raději do červavého a strupatého jablka, než do nablýskaného produktu, který za svoji vegetaci “zažil” mnohdy více než 20 chemických ošetření.

Mějte na paměti

Pokud úspěšně blokujeme postřiky přirozený imunitní systém rostlin, které následně nevytváří ochranné látky, tak úspěšně snižujeme přirozenou imunitu u lidí.

Nový poznatek – postřiky pesticidy

Je dobré být obezřetný ještě více před konzumací plodů chemicky ošetřených rostlin. Proč? Reálně se zjistilo, že producenti používají více druhů pesticidů k postřiku, protože nechtějí překročit povolené množství v plodech. Ona totiž norma stanoví maximální množství pouze jedné konkrétní látky. Ale pozor! Norma už nestanoví celkové povolené množství v součtu všech použitých pesticidů.

Takže, když bude použito 10 postřiků 10 různými látkami na hraně přípustnosti pro jednu látku, tak nám vznikne Amaroun.

Zázvor lékařský – cévy, artritida, migréna

Tato rostlina má prokazatelné baktericidní a fungicidní účinky. Výzkum povtvrdil například pozitivní vliv na vaginální trichomoniázu in vitro a baktérie Bacilus subtilis, Pichia mambranaefaciens, Rhodotorula glutinis…

Cévy Pro zachování čistoty cév bez sraženin je vhodné používat zázvorovité rostliny, protože obsahují látku gingerol. Dr. Srivastava z univerzity v Odense zkoumal více druhů koření a u 7 z nich zjistil, že zabraňují shlukování krevních destiček. Za nejúčinnější považuje hřebíček, zázvor, kmín a kurkumu, přičemž hřebíček prokazoval vyšší účinek než aspirin.

Hlavní účinnou látkou v hřebíčku je pravděpodobně eugenol, který napomáhá ochraňovat strukturu krevních destiček, a to i v případě, že se “shlukly”.

Uvedená koření působí prostřednictvím systému prostangladinů, obdobně jako cibule, česnek nebo aspirin.

Tyto snižují tvorbu thromboxanu, který je odpovědný za shlukování krevních destiček. Například sloučeniny v zázvorníku syntézu prostangladinů účinněji potlačují než známý lék indomethacin. Aktivní látkou v zázvorníku je gingerol, který má obdobnou chemickou strukturu jako aspirin.

Artritida

Na univerzitě v Odense bylo zjištěno, že účinné látky v zázvorníku ovládají dva enzymy, které jsou odpovědné za záněty – lidem s artritidou způsobují bolest.

Dr. Srivastava skupině pacientů podával denně po dobu 3 měsíců malé dávky zázvoru s cílem využít jeho protizánětlivé účinky. Výsledek byl překvapivý. U naprosté většiny z nich došlo ke snížení otoků kloubů, snížila se jejich bolest a zatuhlost.

Pan doktor je přesvědčen, že zázvor je účinnější než běžné předepisované antirevmatické léky NSAID – nesteroidní protizánětlivé léky. Tyto sice blokují tvorbu sloučenin, které vyvolávají záněty, ale mají značné vedlejší účinky (i žaludeční vředy), což je omezuje v délce aplikace.

Naopak zázvor učinkuje nejméně pomocí dvou mechanismů – blokuje tvorbu prostangladinů a leukotrienů vyvolávajících v těle záněty. Navíc antioxidační účinky zázvoru rozkládají v kloubní tekutině zánětlivé kyseliny. To vše bez vedlejších účinků.

Ze své praxe uvádí případ pacienta, který měsíc po diagnóze kloubního revmatismu, začal užívat při jídle 50 g čerstvého lehce uvařeného zázvoru denně. Projevy po měsíci většinou odezněly. Po 3 měsících byl naprosto bez problémů – otoků, bolesti, zánětů. Zdravotní stav je již 10 let u něj stabilizovaný, nemoc se nevrátila.

Dr. Srivastava za dva roky zázvorníkem úspěšně vyléčil 50 pacientů s artritidou. Doporučovaná dávka byla 5 g čerstvého zázvoru (půl gramu mletého – cca 1/3 kávové lžičky) 3x denně.

Migréna

Dr. Srivastava jedné ženě doporučil při náběhu migrény (projevem zraková porucha – aura) užít zázvor – půl gramu mletého zázvoru smíchaného s čistou vodou. Během 30 minut došlo ke snížení bolestivosti hlavy.

Pacientka užívala další 4 dny třetinu kávové lžičky mletého zázvoru 4x denně. Pro pacientku to byl takový pozitivní přínos, že jej trvale zařadila jako součást pravidelné stravy. Četnost a síla migrén u ní znatelně poklesla.

Dr. Srivastava kostatoval, že zázvor je téměř stejně účinný jako moderní léky a zkracuje délku trvání bolesti hlavy a zabraňuje jí jedním nebo několika mechanismy. Vzhledem k tomu, že se neobjevily žádné vedlejší účinky, doporučuje všem vyzkoušet jeho účinek v prevenci proti migrénám.

Je evidentní, že pravidelné užívání zázvoru například v množství 1 – 1,5 g mletého denně je velkým přínosem pro naše zdraví a oproti chemickým lékům je bez vedlejších účinků.

(KPa, skn.cz, Foto: skn.cz)

Přejít nahoru