Dochází v německých bazénech k hromadným sexuálním útokům?

Nervozita německých úřadů stoupá, tak jak stoupá venkovní teplota. Dojde v bazénech k hromadnému  sexuálnímu napadání, tak jako na Silvestra v Kolíně na náměstí?

Když roste venkovní teplota, tak mnozí jsou hladoví alespoň po malém ochlazení. Ale poptávka je větší než kapacita, bazény se hodně naplní a provozovatelé bazénů se obávají sexuálního napadání ze strany uprchlíků.
Düsseldorfská policie má “výbušný” interní dokument o sexuálních napadení ve venkovních bazénech. Poté, co německý “Bild” zveřejnil výňatek z dokumentu, úřady byly nuceny dokument vysvětlit.

Policie je po masových sexuálních útocích na Silvestra v Kolíně nad Rýnem a také v Düsseldorfu, Hamburku obvzlášť citlivá na indikaci sexuálních útoků. Proto policejní úředníci obdrželi přesné pokyny v okresech Düsseldorfu, podle nichž mají věnovat pozornost možnému sexuálnímu napadení.

Vážným problémem je jednoznačná identifikace pachatele a mapování jednotlivých akcí,” píše se v novinách. Tento dokument byl připraven na poradu düsseldorfského policejního oddělení 12, které objasňuje sexuální trestné činy s kolegy z policejních  stanic.

Policejní mluvčí potvrdila pravost dokumentu, ale chtěla uvést dvě citace na pravou míru. Jedná se o následující věty: “Oddělení 12 zjistilo, že sexuální trestné činy zaznamenaly obrovský nárůst, jde konkrétně o trestné činy znásilnění a sexuálního zneužívání dětí v  bazénech”.

Mluvčí upřesnila poslední větu: “Určitě není oznámeno žádné znásilnění dětí v bazénech”.  Kromě toho zmínila výraz “obrovský nárůst”, který se ale vztahuje k celkovému počtu sexuálních trestných činů, a hlavně k masovým útokům na Silvestra. “Sexuální delikty v bazénech jsou pouze zlomkem všech nahlášených sexuálních trestných činů v Düsseldorfu,” řekla mluvčí.

V roce 2014 bylo vyšetřeno sedm sexuálních trestných činů spáchaných v bazénech,  v roce 2015 to bylo 17 případů a letos dosud 8 případů. Sexuální trestné činy jsou kvalifikoány v širokém rozmezí, od sexuálně motivovaného obtěžování až po pohlavní styk. Přesné údaje nejsou známy.

“Podezřelí jsou ve velké míře identifikováni jako přistěhovalci,” uvedla policejní mluvčí.

(RoKo, pz.cz)
Přejít nahoru