Rozdíl mezi Erdoganem a Asadem? Žádný, oba bojují proti pučistům

Nejde o to, zda převrat v Turecku byl skutečný nebo ne, Západ umožnil Erdoganovi potlačit puč, ale Asadův boj proti pučistům Západ neuznává.

Vláda prezidenta Erdogana je podporována Západem a pučisti mají být spravedlivě potrestáni. Prezident Asad je demokraticky zvolen jako Erdogan. Proč by se tedy Asadova vláda nemohla bránit pučistům? Západ říká unisono, že má Asad odejít? Proč se opět měří dvojím metrem?

Je to proto, že Turecko je členem NATO a Sýrie ne?

V roce 2014 Bašár Asad drtivě zvítězil ve volbách, získal 88,7 procenta hlasů s volební účastí 73.42 procenta. Mezinárodní volební pozorovatelé neodhalili žádné nesrovnalosti nebo ovlivňování voleb. Jedinou kritikou bylo, že volby se konaly v oblastech kontrolovaných syrskými vládními silami.

Důvod je jednoduchý, na okupovaných územích Islámským státem se nesměl nikdo zúčastnit voleb, protože by mu fanatici IS srazili hlavu.

Podpora Asada u syrského lidu se nezmenšila ani podle průzkumu z roku 2015. Francouzský deník Le Figaro uvedl, že 72 procent Syřanů chtějí Assada nadále prezidentem. Takže Asad má větší popularitu než Erdogan v Turecku.

Nynější turecká vládní AKP dostala ve volbách v červnu 2015 40,9 procenta hlasů, což je pokles o 8,9 procenta. S tímto výsledkem, ale Erdogan nemohl dosáhnout schválení ústavního dodatku pro možnost opakovaného zvolení prezidentem.

Erdogan na základě teroristických útoků uspořádal volby 1.listopadu 2015 a AKP získala 49,5 procenta hlasů, ale to stále není absolutní většina. To znamená, že necelá polovina Turků je pro Erdogana a druhá polovina proti němu.

Z toho lze vyvodit, že pomocí převratu musel dosáhnout takového výsledku, který se mu nepodařil na základě voleb.

Telegraph: V Turecku je v plném proudu další převrat!

Když Erdogan byl “demokraticky zvolen”, jak Obama, Merkelová a spol. tvrdí, proč musí Erdogan omezit masivně tisk a svobodu projevu v Turecku, každého, kdo se odváží jen sebemenší kritiky je nutné potrestat a uvěznit? Tento “bezchybný demokrat” pronásleduje umělce i v zahraničí, jak ukazuje případ Böhmermann.

NYT: Americké MZV – údery na Sýrii dle „jugoslávského scénáře”!

Prezident Assad musí snášet kritiku a urážky? Říká se o něm všechno negativní, co si jen dokážete představit, srovnává se s Hitlerem. Líbily se Erdoganovi urážky vůči němu zveřejněné v zahraničí? Ne!

Západní vůdci si osobují právo rozhodovat o tom , kdo je demokraticky zvolen a kdo ne, kdo se může bránit pučistům a kdo ne. Po dobu pěti let se podporují teroristé v boji proti prezidentu Asadovi. Zatímco Erdoganův režim je podporován zbraněmi, penězi…

Je demokratický brutální režim v Saudské Arábii? Vůbec ne, ale je ctěn a držen u moci západními státy.

V posledním německých volbách získala CDU/CSU 41,5 procenta hlasů, přičemž volební účast byla 71,5 procenta. Jinými slovy, jen část Němců chce Merkelovou jako kancléřku a ta má podstatně menší legitimitu než prezident Assad!

(KPa, pz.cz, Foto: Ryan Rodrick Beiler / Shutterstock.com)

Přejít nahoru