Většina Němců chce návrat vládních pravomocí zpět od EU

Průzkum v Německu ukazuje, že skoro dvě třetiny voličů chtějí, aby Evropská unie vrátila pravomoci národním vládám. Výsledek průzkumu Emnid na1000 oprávněných voličích vydaný dnes německým televizním zpravodajským kanálem N24 ukazuje, že 62 procent respondentů chce, aby členské státy EU dostaly více pravomocí. V tom, co je buď odmítáním přijmout situaci nebo postoj na základě informací o přechozích plesbicitech v EU, tak průzkum rovněž zjistil, že třetina Němců si myslí, že i přes výsledky červnového britského referenda, které po tom volá, k Brexitu stejně nikdy nedojde, a to číslo vzroste na 45 procent respondentů ve věku do 30 let.

Když to tvrdí, tak odporují kancléřce Angele Merkel (vyobrazené), která, jak už Breitbart News referoval, veřejně vyhlásila, že domněnka, že britské rozhodnutí je zvratné, je jen „zbožným přáním“.

Co se týče vyjednávání o Brexitu ohromných 90 procent respondentů odporovala čistě německému vedení při jakémkoliv vyjednávání o Brexitu, které má probíhat.

Věkový profil sentimentů ve prospěch EU je podobný jako v jiných zemích. Ač si celých 75 procent Němců myslí, že jejich země je v tomto politicko-obchodním bloku silnější – tak 17 procent s tím nesouhlasí – a jsou to ti do 30 let, kteří jsou silně pro, kdy devět z deseti podporuje německé členství v EU.

Úbytek podpory u starších voličů je zřejmý, ale ne až tak výrazný jako v Británii s tím, že i dvě třetiny těch nad 50 říká, že Německo je silnější v EU.

Průzkum se rovněž ptal, jak by lidé hlasovali v německých parlamentních volbách, a zjistil, že i když od minulého týdne ztratila vládní koalice kancléřky Merkelové jeden bod, tak pořád vede s podporou 32 procent.

Jediná strana, co zažila zisk, byla Sociálně demokratická strana, která získala bod na 23 procent. Zbývající strany všechny stagnují s tím, že Zelení jsou na 13 procentech, Alternativa pro Německo na 12, Strana levice na devíti a Svobodná demokratická strana na šesti.

(IKo, ac24.cz, Foto: Frederic Legrand – COMEO / Shutterstock.com)

Přejít nahoru