Merkelová si Česko nezískala! Politici odmítli její migrační politiku, píší v Německu

Podľa nemeckých médií Merkelovej misia presvedčiť českých politikov, aby prijali väčší počet imigrantov, nevyšla. Nezískala si ani bežných ľudí, ktorí ju všade vítali piskotom.

Český portál si všimol reakcie nemeckých médií ohľadom štvrtkovej návštevy kancelárky Angely Merkelovej v Českej republike.

Nemecký server Der Spiegel online napísal:

“Sklamanie pre Angelu Merkelovú: pri svojej návšteve Prahy sa kancelárke nepodarilo prinútiť Česko k tomu, aby podporilo záväzné kvóty pre rozdeľovanie utečencov v EÚ”.

Ďalší významný denník die Welt taktiež informoval o návšteve Merkelovej v Prahe:

“Kancelárke Angele Merkelovej sa pri návšteve Prahy nepodarilo získať českú vládu pre svoju utečeneckú politiku. Stredoľavý kabinet trvá na svojom odpore voči európskym kvótam pre prijímanie žiadateľov o ochranu.”

Podľa denníka Schwäbische Zeitung nielen návšteva Angely Merkelovej v Česku bola odsúdená na neúspech. Neuspela by totiž v žiadnej východoeurópskej krajine. Denník taktiež tvrdí, že Merkelová ostala vo svojej migračnej politike izolovaná.

Nemecké médiá si všimli taktiež reakcie bežných občanov Českej republiky. Podľa die Welt proti Angele Merkelovej bolo zorganizovaných až 6 demonštrácií po celej Prahe. Denník zvýrazňuje demonštráciu pred sídlom vlády, kde Merkelová jednala s premiérom Bohuslavom Sobotkom. Ľudia tam skandovali v nemčine “Merkel muss weg, čo v preklade znamená “Merkelová musí preč”

Denník Tagesspiegel napísal článok s názvom “Piskot pre kancelárku”.

Najčítanejšie nemecké noviny Bild vyzdvihovali z návštevy Merkelovej v Prahe incident, keď neznámy muž chcel vbehnúť do kolóny s kancelárkou, ktorá mierila k úradu vlády.

Česi tak ukázali nemeckej kancelárke Angele Merkelovej, že nesúhlasia s jej zničujúcou migračnou politikou. Merkelová má v pláne navštíviť aj Slovensko a to 16. septembra v Bratislave na summite Európskej únie, kde okrem nej budú aj všetci ostatní lídri krajín EU. Slováci teda budú mať taktiež možnosť vyjadriť, čo si o Merkelovej a ostatných politikoch myslia.

(KPa, hs.sk, Foto: yakub88 / Shutterstock.com)

Přejít nahoru