Donald Trump obvinil Obamu a Clintonovou z vytvoření Islámského státu

Donald Trump obvinil prezidenta Baracka Obama a exministryni zahraničí a svoji soupeřku v prezidentských volbách Hillary Clintonovou z vytvoření teroristické organizace Islámský stát.

Kandidát na budoucího prezidenta USA Donald Trump obvinil Obamu z vytvoření IS

Americký prezidentský kandidát, miliardář Donald Trump to prohlásil před shromážděním stoupenců, uvedla RT s odkazem na Associated Press. Během svého vystoupení Trump hovořil o situaci na Blízkém východě, komentovat nedávné popravu 47 osob v Saúdské Arábii, která je jedním z hlavních spojenců USA v regionu.

Byla to ona, kdo byl příčinou všech těchto problémů, její idiotská rozhodnutí

Během vyjádření svého postoje k Blízkému východu, excentrický miliardář neočekávaně označil za  hlavní, podle jeho názoru, osoby odpovědné za vznik teroristické organizace Islámský stát. „Je hodně nepoctivých lidí, kteří vytvořili IS. Hillary Clintonová vytvořila IS spolu s Obamou,” prohlásil Trump, což vyvolalo bouřlivé ovace mezi jeho obdivovateli.

To není poprvé, kdy Trump zaútočil ostrou kritikou na svou hlavní soupeřku v prezidentských dostizích na bývalou první dámu a ministryni zahraničí Hillary Clintonovou. Například v prosinci, Trump prohlásil, že politika Clintonové jako hlavy ministerstva zahraničí USA vedla ke smrti mnoha lidí.

„Byla to ona, kdo byl příčinou všech těchto problémů, její idiotská rozhodnutí. Podívejte se, co udělala s Libyí. Podívejte se na Egypt to, co se děje v Egyptě, je to naprostý zmatek,” citoval prohlášení Donalda Trumpa portál Infowars. „Byla to jedna z nejhorších, ne-li to nejhorší, ministryně zahraničí v dějinách země. Ona říká, že jsem nebezpečný. Ale její hloupost zabila stovky tisíc lidí,” zdůraznil Trump.

Foto: Andrew Cline / Shutterstock.com

Přejít nahoru