Muslim napadl ženu v těsných džínách. Alláhu Akbar, nebojím se tě, křičel na policistu

Islámský pouliční kazatel Krissoni Henderson (31) čelí obvinění ze dvou trestných činů proti veřejnému pořádku poté, co na ulici obtěžoval ženu, kvůli jejímu oblečení. Následně slovně zaútočil i na přivolané policisty. Kazazel měl na ulici křičet na ženu (38), která na sobě měla podle něj „příliš těsné džíny”. Žena podle listu Daily Mail z obav o svoje bezpečí zavolala policii.

Incident se odehrál 4. července v centru Birminghamu. Když na místo policista dorazil, křičel na něj muslim mimo jiné „Alláhu Akbar”, tedy „Bůh je veliký”.

Celou konfrontaci zachytily pouliční kamery. Na videu, které začalo kolovat na sociálních sítích, je vidět, jak se důstojník snaží s kazatelem mluvit. Henderson má na sobě tradiční islámský oděv a vedle něj stojí ještě jiný muž a žena.

„To jsou moji svědci. Pokud mě chcete zatknout, zatkněte mě,” vykřikoval muslim. Tvrdil také, že to žena v džínách přistoupila k němu, ne on k ní, takže je nevinný. „Myslíš si, že se bojím?” křičel na přivolaného policistu. „Máme svobodu projevu, už nebudeme přijímat tvůj rasismus, už ne. Nejsme teroristé, nejsme sebevražední atentátníci, hoď svoji televizi do popelnice. Toto je svobodná země a my můžeme svobodně mluvit na veřejnosti,” řval muslim. Dodal, že žena, která si na něj stěžovala, mu předtím vyhrožovala.

Důstojník muže vyzval, aby se choval slušně a aby na něj nekřičel, ani to ale kazatele neutišilo. „Jdi, jdi a najdi nějaké znásilňovače,” křičel muslim na policistu. Ani na další policistovu výzvu, aby se uklidnil, muž nereagoval. Nakonec se muslim postavil před policistu, řekl, že se nebojí nikoho kromě Alláha a zakřičel mu „Alláhu Akbar” přímo do obličeje. Policista se obrátil k davu a začal vysvětlovat, že muž má právo na shromažďování a že může stát a kázat, ale že nesmí narušovat veřejný pořádek a dopouštět se trestných činů. „Pak bude zatčen,” ujasňoval.

Jak ale píše Daily Mail, většina davu se zastala kazatele a když policista odešel, shromáždili se kolem něj a pokřikovali na důstojníka slova jako „rasista” nebo „jdi hledat pedofily a jdi mi z očí”. Další den byl kazatel zadržen přímo ve svém bytě a byl obviněn z narušování veřejného pořádku.

(KPa, skn.cz, Foto: skn.cz)

Přejít nahoru