Trump: Hillary Clinton je zakladatelkou Islámského státu

Republikánsky kandidát na prezidenta USA, Donald Trump stupňuje svoje “útoky” na svoju súperku Hillary Clintonovú. Od “najskorumpovanejšej kandidátky na prezidenta v histórii” cez “patologickú klamárku” , “krvilačnú Hillary” až po “diabla”. Najnovšie zašiel ešte ďalej a Hillary Clintonovú označil za “zakladateľku islamského štátu”.

“Uzavrela zmluvu s diablom. Ona je diabol,” vyhlásil prednedávnom Donald Trump v reakcii na odstúpenie Bernieho Sandersa zo súboja v demokratických primárkach a za jeho rozhodnutie podporiť Clintonovú. Informovali sme o tom tu.

Donald Trump taktiež už dlhodobo kritizuje svoju súperku Hillary Clintonovú v boji o post hlavy Spojených štátov amerických za jej “zlú” zahraničnú politiku na Blízkom východe.

Podľa Hospodárskych novín s odvolaním sa na denník The Washington Post ju najnovšie nazval “zakladateľkou Islamského štátu”.

Povedal to v prejave na Floride v meste Daytona Beach. Podľa Trumpa, súčasný americký prezident Barack Obama zrejme ľutuje, že na post ministerky zahraničia nominoval Hillary Clintonovú.

“Nechali sme IS zabrať územie. Bola to chyba Hillary Clintonovej, mala by od nich, ako zakladateľka Islamského štátu, dostať cenu,” vyhlásil Donald Trump.

Mnohí poprední predstavitelia Republikánskej strany sa však od výrokov Donalda Trumpa dištancujú. Umiernenejší tón zastáva aj viceprezidentský kandidát republikánov Mike Pence.

(KPa, hs.sk, Foto: Evan El-Amin / Shutterstock.com)

Přejít nahoru