Trump: IS by mělo Clintonovou vyznamenat, že je jejich

Teroristická skupina Islámský stát by měla vyznamenat Hillary Clintonovou, jako svoji zakladatelku, protože její práce ministryně zahraničí vedla ke vzniku a posílení IS, prohlásil.

Rovněž odsoudil současnou politiku Washingtonu, a zdůraznil, že USA se chová “jako země třetího světa páchající zločiny”, uvedly Euronews.

Americký prezidentský kandidát republikánské strany, Donald Trump odmítl tvrzení oponentů, že jeho kampaň čelí závažným obtížím, a že zástupci volebního týmu jsou velmi nespokojeni s jeho chováním a nepředvídatelnými prohlášeními.

Ve svém projevu ve středu v před svými příznivci na Floridě Trump ujišťoval, že republikáni jsou jednotní jako nikdy předtím – a to navzdory skutečnosti, že americká média uvedla, že představitelé vlivné strany se snaží přesvědčit miliardáře, aby radikálně změnil průběh kampaně, a dokonce diskutovat o možném scénáři v případě svého odchodu z volebního závodu.

Donald Trump uvedl, že „kampaň jede velmi dobře, nikdy jsme nebyli tak dobře sjednoceni. Jedeme neuvěřitelně dobře. Jsem lídrem na Floridě, viděli jste průzkum.“

Následoval další útok proti svému rivalovi demokratce Hillary Clintonové, kterou Trump obvinil, že její politika americké ministryně zahraničí vedla k vytvoření a posílení skupiny Islámský stát.

„Podívejte se, co se děje s národy. Chováme se jako země třetího světa, které se dopouštějí zločinů. Vidíte, co se děje s policií. Podívejte se na Orlando, San Bernardino, podívejte se na World Trade Center. Podívejte se, co se děje po celém světě. Dovolili jsme IS zaujmout takové postavení. To udělala Hillary Clintonová. Musí dostat od nich dostat vyznamenání, jako zakladatelka IS.“

Americká média s odvoláním na zdroje blízké Trumpovi, oznámily, že si je vědom nespokojenosti v řadách strany. Ale nejsou žádné předpoklady k tomu, že by měl v úmyslu odstoupit z boje o prezidentský úřad.

(KPa, pz.cz, Foto: JStone / Shutterstock.com)

Přejít nahoru