HuffPost: Hlas pro Clintonovou je hlas pro válku s Ruskem a Čínou!

Názory Hillary Clintonové na zahraniční politiku jsou primitivní, plné víry v božské poslání USA ukládat svobodu a civilizaci národům světa silou zbraní, a zaměřeny na konflikt s Čínou a Ruskem v jejich tradiční sféry vlivu, píše Huffington Post.

Před půl stoletím, takové názory vedly Ameriku do války ve Vietnamu, varuje Bruce Fein.

„Pokud si myslíte, že válka prezidentů Spojených států proti Rusku a Číně (nevyhlášené Kongresem) je nezbytná pro plnění božského poslání donést svobodu, spravedlnost, důstojnost a civilizaci ruskému a čínskému lidu, pak byste měli hlasovat pro prezidentskou kandidátku demokratů, Hillary Clintonovou,” napsal právník Bruce Fein v článku v The Huffington Post.

Připomněl, že víra, že „Spojené státy jsou lokomotivou lidstva, a zbytek světa – je jen brzdící vagón”, vedla svého času k válce ve Vietnamu.

Militantní a šovinistické názory Clintonové na zahraniční politiky lze vidět z řeči, pronesené v srpnu před Americkou legií, vysvětluje expert. Clintonová „oznámila”, že Amerika je “výjimečný” a „nepostradatelný” národ a že všechny národy světa očekávají, že bude v čele, nebo svět zachvátí chaos. „Paní Clintonová zjevně nemůže uvěřit, že svět existuje již tisíce let, aniž by upadl do chaosu, až do vzniku Spojených států v roce 1776; a že svět zrodil giganty jako Sokrata, Aristotela a Platóna, stejně jako zázraky jako Parthenon, Visuté zahrady Semiramidiny a Velkou zeď bez pomoci Spojených států,” ironicky poznamenal.

Podle Clintonové nebudou Spojené státy nečinně sedět v případě, že svět bude překážkou pro prosazování jejich vlastních zájmů. „V zájmu všech zemí jsou si rovny, ale naše jsou „rovnější”, proto musí USA využít bezkonkurenční možnost prosazovat silou mír a pokrok, aby se „celý svět podřídil našim zájmům“. O tom, jak Clintonová chápe pojem míru, svobody a pokroku lze usuzovat podle jejích činů senátorky, ministryně zahraničí a kandidátky na prezidentský úřad, konstatoval Huffington Post.

Clintonová podporuje americké války – „to jest legitimizuje masové vraždění nejvyššího stupně” – v Afghánistánu, Iráku, Jemenu, Somálsku, Libyi a proti IS a Al-Káidě – a na celém světě. Být to na ní, tak by válčila i v Sýrii, připomíná autor. A ve všech případech je prosazování svobody – jen záminkou pro globální nadvládu, jak tomu bylo během vietnamské války. Ani tato země, ani Američany podporovaní povstalci nemají žádnou úctu k demokracii a právnímu státu a americká vojenská přítomnost pouze zvýšila a nesnížila chaos.

„Coby ministryně pomáhala paní Clintonová organizovat změnu režimu na Ukrajině a pak vystupovala za dodávky vojenské pomoci nové vládě, kterou jsme vytvořili pro boj s Ruskem ve její historické sféře vlivu. Podporuje naše rozšíření vojenské přítomnosti v pobaltských zemích a v Polsku, které rovněž spadají do ruské sféry,” tvrdí Bruce Fein.

Politice „průlomu v Asii” se vzpírá Čínu ve své tradiční sféře vlivu na jihu, východě a v Koreji. Co se může stát v případě, že se hodí výzva Číně a Rusku, a zároveň energicky hájit svoji vlastní sféru vlivu, se můžeme poučit z učebnic dějepisu, varuje autor článku. V reakci na hrozbu Číně během korejské války, poslala proti armádě generál Douglase MacArthura tři miliony lidí. Když byla sovětská sféra vlivu ohrožena balistickými raketami s jadernými hlavicemi v roce 1962 v Turecku a Itálii, Moskva reagovala umístěním raket na Kubě.

A v roce 1964 prezidentské volby vyhrál Lyndon Johnson se „stejným kmenovým, primitivním formátem „dobrých hochů proti padouchům” v zahraniční politice, stejně jak ji prosazuje Hillary Clintonová. „Na konci jeho funkčního období uvízlo ve válce ve vietnamské džungli více než půl milionu amerických vojáků. „Byli jste varováni,” zdůrazňuje právník stránkách amerického listu Huffington Post.

(KPa, pz.cz, Foto: Evan El-Amin / Shutterstock.com)

Přejít nahoru