Muslim ubodal muže po “náboženské debatě” o islámu

Skutok sa uskutočnil v ranných hodinách v penzióne na kanadskej univerzite (Canada’s York University). Podľa svedkov bol príčinou náboženský argument o islame.

28-ročný Alp Efe bol prevezený do nemocnice po tom, čo bol niekoľkokrát dobodaný. Pri príchode bol už však vyhlásený za mŕtveho. Muž zodpovedný za jeho smrť, 31 ročný Alijan Arif Khan, bol neskôr v ten deň zadržaný a obvinený z vraždy 2. stupňa. Informovala o tom televízia CTS News Toronto.

Svedok a sused Fatah Sandhu v reportáži povedal, že príčinou útoku bol argument o islame, ktorý sa vymkol spod kontroly. “Nejaký chlapík sa snažil povedať, že moslimovia sú zlí. Ten druhý zasa povedal, že to vy ste zlí. A minulú noc sa to z nejakého dôvodu vymklo z rúk.”

Neznámy svedok, ktorý žije v tej oblasti, tvrdí, že muži stále debatovali na hrane. Argumenty boli spočiatku uvážené, ale tí dvaja veľa pili a argumenty začali byť vyhrotenejšie.

Vraždy spáchané za hanobenie islamu sa v západných krajinách stávajú čoraz častejšie. V Spojenom kráľovstve, na začiatku tohto roka, 32 ročný Sunni Muslim zavraždil obchodníka Asada Shaha za to, že zneuctil korán, proroka Mohameda, Allaha a islam.

V moslimských krajinách sú podobné situácie na dennom poriadku. V Nigérii bola zabitá žena davom ľudí údajne za to, že sa rúhala voči prorokovi Mohamedovi. V Saudskej Arábií dokonca samotný štát popravuje tých, ktorých uzná vinných za hanobenie islamu. Nehovoriac o tom, že islam je, podľa mnohých, náboženstvo mieru.

(KPa, hs.sk, Foto: demidoff / Shutterstock.com)

Přejít nahoru