Syrská armáda osvobodila strategicky důležité oblasti na jihu Aleppa

Syrská vládní vojska a jednotky domobrany osvobodily areál letecké školy a týlového učiliště od ozbrojenců na jihu Aleppa, informuje korespondent RIA Novosti z místa událostí.

Další etapa útoku na areál vyšších vojenských škol začala v noci na neděli. Jednotkám Tigrů pod velením plukovníka Suheila al-Hassana se podařilo odříznout hlavní zásobovací cestu ozbrojenců, která spojovala obci Han-Tuman a čtvrť Aleppa — Ramuse, poté pokračoval útok na území škol.

Z druhé strany vojenských škol útočily na pozice teroristů jednotky národní gardy, vládních vojsk a domobrany. Prudké boje pokračovaly celou noc do brzkého rána.

V daném okamžiku pod kontrolou teroristů zůstává jen část dělostřeleckého učiliště.

„Letecká škola a týlové učiliště jsou naše. Zbývá vyčistit dělostřelecké. Je to důležitá strategická etapa na osvobození celého města Aleppa od teroristů,” řekl pro RIA Novosti velitel brigády jednotek domobrany Liva al-Kuds s přezdívkou Macher.

Díky osvobození dělostřeleckého učiliště bude moci armáda zúžit obklíčení ozbrojenců ve východních částech Aleppa a bude moci začít s útokem na pozice teroristů v oblasti Ramuse na jiho-západě megapole.

(KPa, Sputnik, Foto: kafeinkolik / Shutterstock.com)

Přejít nahoru