Vláda Merkelové tlačí na Facebook, aby cenzuroval protiimigrační názory

Merkelovej režim už nešikanuje za svoje názory len občanov Nemecka a krajiny východnej Európy, Tentokrát sa pustila aj do sociálnej sieti facebook, na ktorú vyvíja nátlak , aby cenzurovala názory, ktoré odporujú pro-imigračnej politike.

Podľa portálu Breitbart nemecký minister vnútra Thomas de Maizière navštívil berlínsku kanceláriu Facebooku a povedal, že hoci táto spoločnosť, keď o to bola požiadaná, tak odviedla dobrú prácu pri spolupráci s úradmi, je však potrebné, aby pri cenzurovaní “rasistických komentárov”, zverejňovaní nezákonných symbolov a ohlasovaní teroru konala viac samostatne.

V skutočnosti ide nemeckej vláde o to, aby facebook cenzuroval názory ľudí, ktoré odmietajú škandalóznu migračnú politiku nemeckej kancelárky Merkelovej.

“Facebook má nesmierne dôležité ekonomické postavenie a rovnako ako všetky veľké podniky má i nesmiernu sociálnu zodpovednosť”, povedal Maiziere, čím de facto potvrdil tvrdenia “konšpiračných teoretikov” o sociálnom inžinierstve.

Facebook bol Nemeckou vládou kritizovaný už v minulosti za to, že necenzuruje názory, ktoré sú vraj rasistické, xenofóbne a nenávistné voči moslimským imigrantom. De Maizière sa preto s uznaním vyjadril k snahe Facebooku vyvinúť softvér, ktorý bude lepšie identifikovať nezákonný obsah, pochválil jeho úsilia o boj proti detskej pornografii a povedal, že používateľov správne vo svojich podmienkach varoval pred šírením nelegálneho obsahu.

“Vnímame sa ako súčasť nemeckej spoločnosti a súčasť nemeckej ekonomiky. A vieme, že máme veľkú zodpovednosť a chceme s touto zodpovednosťou žiť. Berieme túto záležitosť naozaj veľmi vážne,” povedala šéfka verejnej politiky spoločnosti Facebook v Nemecku, Eva-Maria Kirschsieper.

Začiatkom roka pricestoval do Nemecka aj zakladateľ Facebooku Mark Zuckerberg, aby odpovedal na kritiku. Následne súhlasil s nemeckou vládou, že “nenávistné prejavy” voči imigrantom sú neprijateľné a bude sa snažiť, aby takéto názory boli odstránené.

(KPa, hs.sk, Foto: Pan Xunbin / Shutterstock.com)

Přejít nahoru