Inquisitr: Třetí světová válka skončí během několika minut

Jen malá část scénářů v hypotetické třetí světové válce, zahrnující Spojené státy, Rusko a Čínu, vylučuje použití jaderných zbraní.

A jen málo lidí bere v úvahu, jak rychle by konvenční konfrontace mohla přerůst do omezené jaderné války, která okamžitě přeroste v naprosto „neomezenou”, píše zpravodajský portál Inquisitr.

Někteří členové vojenského velení USA souhlasí, že konflikt mezi USA a / nebo NATO a Ruskem, nebo možná i s Čínou, bude trvat „několik minut”, uvádí článek. Podle nich bude třetí světová válka „nemilosrdná a rychlá”.

Nedávno náčelník štábu amerického pozemního vojska generál Mark Milli uvedl, že válka mezi velmocemi je„téměř nevyhnutelná”, a umělé inteligence a přesné zbraně budou hlavním prostředkem boje v konfliktu. S jejich použitím, bude i válka s konvenčními zbraněmi dokončena během několika minut, píše Inquisitr.

Americký generál William Hix také věří, že „konvenční konflikt v blízké budoucnosti bude velmi krvavý a rychlá, a stopky nebudeme potřebovat”. Kromě toho, podle Hix, technický pokrok v budoucnu půjde tak daleko, že se mezi lidmi a stroji bude vyvíjet zcela nový vztah: Zařízení poběží rychleji a bude brát na sebe stále větší část rozhodování, což bude pro lidstvo výzvou.

Zatím se ve světě vedou menší globální konflikty, v nichž hlavní mocnosti prosazují své zájmy nepřímou účastí. Patří mezi ně situace na Ukrajině, v Sýrii a v Tichém oceánu. To vše jsou zprostředkovaná divadla nepřátelství, které povedou k „novým závodům ve zbrojení mezi USA, Ruskem a Čínou”. Tyto země budou rozvíjet nejúčinnější vojenskou techniku pro „války příští generace”, napsal Inquisitr.

Časopis se drží obvyklého západního militaristického scénáře, že za to vše může „agresivní“ politika Ruska. A ještě temnější je skutečnost na kterou upozorňují někteří politologové, a to, že se o válce včetně jaderné mluví nejen jako o „nevyhnutelné“, ale především jako o něčem normálním, jakoby si soupeřící strany vyměnily něco jako páe facek, a obyvatelstvo si na to má zkrátka zvyknout.

Ani Inquisitr, ani další ideologové „nemilosrdné, krvavé a krátké války“ se však neodváží sdělit, k čemu by pro lidi na planetě došlo. To by nebyla “válka jako videohra” – naprosté zkáze by podlehla všechna známá města Západu i Východu. Kromě obrovských škod a stamilionů mrtvých, rozvrácené infrastruktury všech zemí (i těch, které by se konfliktu neúčastnily), oblastí neobyvatelných kvůli radioakticitě, by následovala „nukleární zima“, kdy by vymřely téměř všechny živé druhy včetně rostlinstva. Podobně, jako po dopadu tělesa před 65 miliony lety, kdy vymřeli vládci planety – dinosauři. Někdy je vojenští stratégové připomínají.

(SLu / pz.cz)
Přejít nahoru