NATO znepokojeně: Rusko poslalo do Sýrie „celou Severní flotilu”!

NATO tvrdí, že Rusko poslalo všechny lodě Severní a části Baltské flotily k posílení kampaně v Sýrii, uvedla podle RIA Novosti agentura Reuters s odvoláním na nejmenovaného diplomata aliance.

Přičemž ale samotná Severní flotila již dříve informovala o zaslání skupiny lodí do Středomoří i s jejich označením, připomněla ruská agentura..

„Jedná se o největší operaci od konce studené války,“ řekl nejmenovaný diplomat.Sdělil, že tímto způsobem se Rusko chystá zvýšit počet letadel v Sýrii a během dvou týdnů provést závěrečnou vzdušnou operaci v Aleppu. RIA Novosti upozorňuje, že zástupce NATO ale žádné důkazy pro svá tvrzení nepředložil a aliance oficiální prohlášení nevydala.

Nedávno tisková služba Severní flotily oznámila, že v souladu s plánem bojového výcviku námořnictva zahájila 15. října kampaň skupina letadlových lodí Severní flotily v severovýchodním Atlantiku a Středozemním moři.

Skupina se skládá z těžkého letadla křižníku nesoucí letadla  “Admirál Kuzněcov”, těžkého jaderného raketového křižníku „Petr Veliký”, velkých protiponorkových lodí„Severomorsk” a „Viceadmirál Kulakov” a podpůrná plavidla.

Letadlová loď „Admirál Kuzněcov” nese skupinu stíhaček Su-33 a Su-25 a vrtulníky Ka-27 / Ka29. V současné době loď prochází testem nové letecké skupiny složené ze stíhaček MiG-29K a vrtulníků Ka-52K.

Přejít nahoru