Západní elita potřebuje urychleně válku. Dluhopisová bublina na hranici kolapsu

V roku 1913 sa bankárska elita v USA dala dokopy a vytvorila Federálne rezervy. Na kostiach Britského impéria postavila základy impéria nového, hnaného z ničoho tlačenými peniazmi, ktoré nieslo ďalej panovanie anglo-saskej elity. Verejnosti bol tento nápad predaný ako skvelý patent, ktorý zabezpečí stabilitu finančného a bankového trhu.

Ak bude tvorba kreditu, emisia dlhu a obeživa centralizovaná, už nikdy nebude musieť americký ovčan zakúsiť trpkosť spomalenia ekonomiky. Chystala sa totižto veľká vojna a nejako ju bolo nutné financovať. USA vtedy mali čistý štít, pretože Otcovia zakladatelia v ústave explicitne zakázali komukoľvek inému okrem kongresu vytvárať peniaze. A tak v rozpore s ústavou krajiny vznikol Fed. Gumená Anča bankárov, s ktorou sa mohli vyšantiť, keď potrebovali kasu na svoje huncútstva. Či už išlo o výkupné skrachovaným bankám, financovanie vojen alebo spustenie lavíny bankrotov, aby mohli sociopatickí bankári skupovať podniky za zlomok ich ceny.

Aj napriek tomu, že machri z Fedu akože manažujú ekonomiku zažila krajina 19 recesií a obrovských nafúknutí a spľasnutí komoditných bublín. Tlačenie peňazí ktoré Fed odvtedy robí nikdy nevytvorilo a nikdy nevytvorí ekonomický rast. Rothschildova frančíza centrálnych bánk teraz funguje na rovnakom modeli na ako boli skonštruované Federálne rezervy. Tohto dinosaura je potrebné konečne pochovať, kým nás všetkých nezožerie a zaviesť decentralizované systémy ako bitcoin a aktívami kryté meny. Systémy z ktorých má úžitok 99,99% obyvateľstva tejto gule valiacej sa vesmírom a nie len hŕstka bankárskych honibrkov, ktorí sa tvária že sú lepší než my ostatní. Centrálne banky v súčasnosti jednoducho nakupujú dlhopisy, nafukujú tak ceny komodít a aktív a tvária sa, že tak vytvárajú ekonomický rast, aby mohli mať pod kontrolou finančný systém.

Ceny akcií a dlhopisov dosahujú v súčasnosti nerealistické čísla. Z dlhopisového trhu sa vytráca likvidita a trading desky z nich strategicky ustupujú. To, že ako zmyslov zbavené tlačí nejaké Zimbabwee, nie je až taký veľký problém. Teda pre svet, nie pre lokálne obyvateľstvo. V amerických dlhopisoch je však celý glóbus. Za posledné roky sa kopec retardov hralo s ohňom a dolárové pozície prepákovali do úžasných čísel. Keď teraz začne dolár oslabovať, ich karty sa odhalia a prídu aj o trenky. Zatiaľ čo v roku 2001 boli v bubline akciové trhy a v roku 2008 realitný sektor, teraz je v bubline dlhopisový trh, zdutý ako susedova krava. Čo tým chcem povedať je, že v bubline sa ocitla celá sústava Rothschildových centrálnych bánk a z tejto bubliny začal unikať vzduch. Preto toľká zúfala snaha týchto starčekov zbúchať jednu svetovú centrálnu banku. Nedávne stretnutie bankárov v Jacksonhole bola totálna úbohosť. Optimistické vízie o dvíhaní úrokových mier, jak keby celý víkend fetovali kanagón. Tak ako každý mesiac a nakoniec nič z toho. Opäť veľkohubé vyhlásenia o výtlaku v septembri, ktoré bez štipky realistického pohľadu prevzali médiá a bežali s tým k ovčanom. Ale keď prišlo na lámanie chleba, pani predsedníčka Žaneta sa opäť pokakala a výtlak mier sa zase nekonal.

V súčasnosti neviem čo je trápnejšie sledovať. Bezmocných centrálnych bankárov alebo chudákov v médiách, s ktorými si bankári vytierajú svoje osraté zadky. Jediné čo teraz centrálne banky môžu robiť je manipulácia mien. Teda devalvácie. Úrokové miery sú už na nule. Za posledných 8 rokov skúsili snáď každú fintu ktorá ich napadla, okrem hrubej devalvácie. Pred 10 rokmi tu neboli žiadne nulové úrokové miery ani monetizácia akcií. Súvahy centrálnych bánk šli od roku 2007 hore zo 6 na 21 biliónov dolárov. Zatiaľ čo medzi rokmi 2002 až 2008 platilo požičaj si dolár a investuj do vysoko výnosných mien, po poslednej kríze bolo výhodné požičiavať si dolár a shortovať jen a euro. Obrovské prachy boli spravené na týchto obchodoch. Ale toto gigantické carry sa začína rozuzľovať s tým ako sa svet otáča proti doláru. Americká mena dostane do držky, keď sa Fed pridá k ECB a Japoncom a spustí ďalšiu vlnu stimulov. Prepákované dolárové pozície explodujú do tváre nejednému idiotovi.

Posledných 300 rokov platilo, že počas ekonomickej expanzie šli úrokové miery hore a keď prišlo ochladenie, úrokové miery klesali. Čím bola väčšia ekonomická aktivita, tým bol väčší dopyt po kapitále a naopak. V súčasnosti však nemáme trhy riadené ponukou a dopytom. Globálnej ekonomike šéfuje komunistická centrálna banka, ktorá byrokraticky rozhoduje o cene kreditu na globálnej úrovni. Áno komunistická z hľadiska jej pôsobenia. Ak neveríte, pozrite si bod číslo 5 komunistického manifestu. Za ten čas bol v tej či onej forme vždy menový systém napojený na zlato a striebro. V 70. rokoch 20. storočia však svetová mena dolár opustila zlato a úrokové miery musel Fed vyhnať na závratných 18%. Teraz má kupón hodnotu 1-2% na dlhopisoch s dlhou dobou splatnosti. Čo sa deje v súčastnosti je čisté šialenstvo. Taliansky desaťročný dlhopis má nižšie výnosy ako desaťročný dlhopis USA vďaka tlačeniu Európskej centrálnej banky. 30% všetkých korporátnych dlhopisov investičnej kvality v EÚ má úrokové sadzby v negatívnych číslach. Taktiež vďaka tlačeniu zo strany ECB. To znamená, že európske korporácie dostávajú peniaze za to, že idú do dlhu. Načo investovať do kapitálu a rozvoja pracovnej sily. Stačí keď Hypermário Draghi spustí rotačky a bude sveta žiť. Načo vôbec treba zamestnancov? Môžeme ich na nich spustiť totálnu genocídu. Tá pre dôchodcov už v praxi začala.

Druhou stranou týchto šialeností je, že sporitelia dostávajú do držky. Výnosy peňazí na ktoré dôchodci celý život tvrdo dreli sú nulové. Ocitli sme sa v lucidnom sne, kde už neplatia zákony fyziky tak ako ich poznali naši otcovia. Centrálne banky majú totálnu kontrolu nad trhom dlhopisov. Alebo sa aspoň tak tvária. Prebudenie z tohto sna bude kruté ako po víkendovej chlastačke s troma teplými námorníkmi. Bankári musia do bubliny dofukovať vzduch rýchlejšie ako z nej uniká. Prebytkom likvidity sa snažia zakryť insolvenciu celého systému. Zvýšenie úrokových mier je spôsob odobratia peňazí z trhu. Odsanie likvidity zo systému. Pokúsili sa o obmedzenie infúzie nových peňazí, čo je o triedu nižšie ako skutočný výtlak mier. Raz pred rokom a raz v januári. Do toho minulý december o miniatúrnych 0,25% dvihli miery. A nastalo hotové peklo.

Definitívne potvrdenie ich neschopnosti akéhokoľvek ukončenia stimulov, nehovoriac o dvíhaní mier do nejakých historicky zmysluplných čísel, prebehlo na začiatku septembra. Draghi ôsmy deň v tomto mesiaci povedal, nie že zvýši miery, dokonca ani že zníži objem kvantitívneho uvoľňovania. Hypermádio povedal, že QE sa naďalej nebude rozširovať. Že pumpovanie likvidity už tak v obrovských číslach nechá nezmenené, nezvýši ho a nastal 400 bodový odpredaj. Výnosy vyleteli z 1,53% na 1,72% behom jedného týždňa. To je 12% nárast nákladov na správu dlhu behom 7 dní. Rovnakou miery klesali ceny dlhopisov. V Nemecku aj Japonsku šli ich ceny dole. To znamená, že ak politika nulových a záporných mier zmizne, je koniec. Dlhopisová bublina spľasne.

Ak by 21. septembra Fed úrokové miery dvihol, bola by to konečná. Ak by prišiel šok a miery by vyleteli na 2, 3 alebo dokonca 4 percentá, trhy sa rozložia behom niekoľkých dní. A milým prepákovaným pozíciám tu urve hlavu. To je realistický scenár. Ale aj keby sa zázrakom systém udržal pokope a také Japonsko by platilo dvojpercentnú infláciu plus niekoľko percent za vyrovnanie rizika insolvencie, potom by začal odliv kapitálu nevídaný v histórii. Ak bude mať 10 ročný americký dlhopis výnos 1,7% a Japonci 3% a viac, tok kapitálu sa ihneď obráti smerom z amerických dlhopisov a začne ich odpredaj. Fed oddialenie výtlaku odôvodnil závislosťou na dátach. Ak by bola Žaneta skutočne závislá na dátach, na tých strašných číslach retailového predaja, exportov, priemyselnej výroby a reálnej zamestnanosti, znamenalo by to, že miery nezdvihnú nikdy.

Nejakým spôsobom však budú musieť peňažnej zásobe dovoliť aby sa znížila. Vygenerovaná likvidita v súčasnosti pára svetové trhy. Ako veža ktorá sa s každým kolom stimulov stávala vyššou a nestabilnejšou, budú musieť dovoliť aby si našla nejaký zmysluplný bod rovnováhy. Jednou cestou je devalvácia, teda zníženie kúpnej sily už vygenerovanej hotovosti. Zatiaľ na rozdiel od Japonska a EÚ nemá Fed záporné miery. Ale ak by ich zaviedol, načo by potom investori držali americké dlhopisy? Rozumnejšie bude držať hotovosť, ktorej hodnota sa nebude znižovať. Investori tak budú utekať k hotovosti a zásoba peňazí v systéme zažije tak či tak kontrakciu. Toto je pasca v ktorej sa bankári ocitli. Toto je zúfalá pozícia, v ktorej je teraz západná finančná mafia. Samostatnou kapitolou je akciový trh. Výnosy sú niekde na úrovni roku 2003 a ekonomika začína kontrakciu. Výnosy musia rásť absurdných 13%, inak pôjde trh do kolien. Momentum sa vytráca. Naposledy v roku 2011 akcie zachránili stimuly Fedu. Ak výnosy neporastú, zisk na akciu pôjde vyššie ako je terajších 20. To znamená čakať 20 a viac rokov na splatenie akcie!

Koniec koncov ale dlhopisová bublina musí spľasnúť. Keď sa tak stane, úrokové miery tak či tak vyletia do nebies. Prvé záchvevy je vidieť už teraz. Je otázne do akej miery dokážu vykonávať mikromanažment kapitálových tokov a úrokových mier. Dlhopisový trh teraz zažíva volatilitu bez významných správ. Už aj Bill Gross, bývalý dlhopisový kráľ, hovorí o dlhopisovej supernove a odporúča zlato. Partičky prepákovaných retardov obhajujú svoje dlhopisové pozície tým, že Fed ich bude nakoniec aj tak vykupovať, neuvedomujúc si jeden zásadný fakt. Ak Fed pristúpi k otvorenej monetizácii veľkého množstva dlhopisov znamená to hyperinfláciu. Blbečkovia dostanú zaplatené, ale nič si za svoje peniaze nekúpia. Nasledujúce týždne a mesiace zažijú títo ľudia veľmi napínavé momenty.

O zlato je od začiatku roka veľký záujem. Taký, že niektoré banky prestali vyplácať svojich veriteľov v tehlách. Xetra-Gold, zlatý ETF ktorý má pod palcom Deutsche bank, odmietol svojim klientom vyplatiť zlato, ktoré malo byť ich. Toto podobné bude čoskoro vidieť aj na GLD. Samotná Deutsche má v súčasnosti veľké problémy. O nej písal už nespočet krát a tak čitateľov tohto blogu neprekvapí jej súčasná situácia. Akcie banky klesli na historické dno po tom čo dostala pokutu od amerických úradov za účasť na podvodoch s hypotékami počas minulej krízy. Amíci od Deutsche požadujú 14 miliárd, čo je viac ako je celá trhová kapitalizácia banky. Baba Merkel povedala, že nemecký daňový poplatník banke nepomôže. To znamená, že jediný zdroj peňazí budú účty idiotov, ktorí si v tejto kôlni nejaké nechali. Pokuta je odvetou za výpalné, ktoré požaduje Európa od Apple. Ide o skoro rovnakú sumu. A tá je zase odvetou za pokutu voči francúzskej BNP Paribas. Nech je ďalšie kolo ekonomických vojen otvorené. Nech sa páči, môžete si navzájom podrezávať hrdlá.

A toto všetko sa deje na pozadí azda najrozhodujúcejších volieb za posledných 200 rokov. Minimálne pre USA. Korporátne médiá sa snažia zúfalo tlačiť agendu elít. Je to asi prvý krát, čo sú americké médiá tak jednostranne orientované. Ak má ešte niekto vieru v objektivitu americkej tlače, stačí keď si pozrie Timesy. Doteraz sa vždy snažili objektívne hodnotiť kandidátov, aj keď mali tendencie preferovať jedného. Ale zdá sa, že to na Trumpa nestačí. Mediálne bombardovanie a obrovské peniaze vrazené do Clintonovej kampane nemusia stačiť na to aby voľby vyhrala. Starý marketingový model – vyzbieraj peniaze, nechaj bežať reklamy, zarob peniaze a opakuj – už nefunguje. Internet zmenil hracie pole a umožnil ideologickú a informačnú férovku. Ktokoľvek môže šíriť čokoľvek, je len na ľudoch čo si vyberú. Preto taká zúfalá snaha skovať zákony na kontrolu internetu do obchodných dohôd ako TPP a TTIP. Po prvej prezidentskej diskusii sa museli v Moskve a Pekingu smiať ako koni. Prenos pripomínal niečo ako scénu z filmu Blbý a blbejší idú kandidujú za prezidenta. Ak vyhrá jeden alebo druhý, USA hrozia občianske nepokoje.

Ak bude Hitlary viesť USA, potom amen s Američanmi. Ak vyhrá Trump, majú ešte akú takú možnosť urobiť s Východom dohodu. Ak píšem o bezradnosti západnej elity, nie je to len tak z rozmaru. Títo ľudia sú v koncoch. Brzezinski ešte v roku 2008 pred CFR povedal, že USA má dvoch potenciálnych konkurentov. Prvým je Čína a druhým do určitej miery Rusko. Video sa dá nájsť na YouTube. A pozrite sa na veľkú šachovnicu teraz. Rusko šľape na krk Amíkom na Blíkom východe, Čína berie pod svoju kontrolu trh zlata. Deduško Brzezinski teraz hovorí, že prevrat v Turecku proti Erdoganovi bola zásadná chyba, ktorej sa zásadná elita dopustila a dokonca sa nechal počuť, že by mal Západ s Čínou a Ruskom vyjednať určitú formu mieru. Preto tie absurdné a drzé tance Powerovej na pôde OSN a snaha zatiahnuť Rusko do novej svetovej vojny. Títo zúfalci nevedia kam z konopy. Rusi však nie sú idioti a preto bude asi treba ďalší 11. september. Alebo niečo na ten spôsob.

Strácajú pôdu pod nohami nielen na medzinárodnej scéne ale aj doma. Hitlary je ich kandidát. Trump je nevypočitateľný a asi ani sám nerátal, že za republikánov získa nomináciu. Ide do hry na za vlastné prachy a s Kiyosakim napísal kedysi knihu v ktorej popisuje problémy americkej ekonomiky o ktorých píšem na tomto blogu. A do toho dlhopisové a akciové trhy na hrane kolapsu a Fed, ktorý sa ocitol v zóne krvácajúceho nosa. Rothschildom, Brzezinskim a Sorosom sa ich čas kráti, rovnako ako ich mimoňom v USA a Európe.

(KPa, skn.cz, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru