Beatrix von Storch: Merkelová má na svědomí smrt mnoha utečenců

Europoslankyňa za AFD Beatrix von Storch chce zriadiť vyšetrovaciu komisiu pre vyšetrenie spoluzodpovednosti nemeckej kancelárky za smrť mnohých utečencov.

Beatrix von Storch svoj úmysel oznámila vo svojom prejave na zemskom sneme AFD v Ingolstadte. Europoslankyňa vidí priamy vzťah medzi politikou Merkelovej a mnohými mŕtvymi utečencami, ktorí zahynuli pri úteku do Európy v Stredozemnom mori, píše DIE FREIE WELT.

“Existuje priama súvislosť medzi mnohými mŕtvymi a politikou pani Merkelovej,” povedala v bavorskom centre AFD v Ingolstadte Beatrix von Storch.

V prípade, že AFD podá v Bundestagu podnet k vytvoreniu vyšetrovacej komisie, bude stačiť pre vytvorenie súhlas štvrtiny všetkých poslancov.

V súvislosti s opätovnou kandidatúrou Angely Merkelovej na post kancelárky, sa ozývajú aj ďalšie kritické, ale aj nadšené hlasy.

Podpredseda AFD Alexander Gauland obvinil kancelárku, že “spôsobila vo svojich troch predchádzajúcich funkčných obdobiach nemeckému štátu a ľudu masívne poškodenie”. Spomenul najmä premenu energie, eurozáchranu a utečeneckú politiku.

“Za Merkelovej,” Gauland pokračoval, “demokracia v Nemecku zakrpatela a zmutovala do strán koalície.”

Zoznam chýb a nezákonností Merkelovej je dlhý. Na prednom mieste je jej zmena predpisov, ktorú dovolila nekontrolovanú záplavu imigrácie – takzvaných “utečencov” v Nemecku.

“Je dobre, že je teraz jasno,” vyhlásil podľa agentúry DPA šéf CSU Horst Seehofer na margo opätovnej kandidatúry Merkelovej, “teraz o spoločnej kandidátke na kancelára už nemôže byť žiadnych pochýb,” dodal.

“Máme kancelárku a chceme, aby ňou tiež zostala. Je dôležité, že máme niekoho, kto dokáže udržať spoločnosť pohromade, “uviedol k rozhodnutiu podpredseda CDU Armin Laschet.

(KPa, kv.sk, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru