Rozzuření migranti podpálili v Německu halu: Měli totiž málo sladkostí

Migranti podpálili konferenčnú miestnosť, pričom sa zranilo 26 ľudí a spôsobili škodu 10 miliónov eur. Udialo sa tak počas tohtoročného pôstneho mesiaca Ramadán, ktorý začal ešte 1. júna. Dôvodom mala byť skutočnosť, že nemali dosť Nutelly, čokolády a gumených medvedíkov. K prípadu sa vrátil portál breitbart.

Dvaja muži boli obvinení z podpálenia haly, ktorá bola využívaná azylovým centrom. Požiar vytvoril 100 metrový kúdoľ dymu, ktorý sa vznášal nad mestom Düsseldorf. Hala, ktorá bola pôvodne využívaná na konferencie a výstavy, zhorela do tla. Škody vyčíslili na 10 miliónov eur.

Teraz sa ukázalo, že dôvod, ktorý viedol migrantov k takémuto skutku, je skutočne banálny:

“Vyprovokovala to diskusia o jedle počas Ramadánu”, povedal hovorca súdu.

Nemeckí zamestnanci Červeného kríža potvrdili, že útok, ktorý sa udial ešte 7. júna tohto roku, bol výsledkom napätia počas islamského mesiaca pôstu, kedy moslimovia za denného svetla nejedia.

Zvyčajné obedy boli preto v azylovom centre zrušené, čo sa zasa nepáčilo nemoslimom. Teplé jedlo sa podávalo len zavčas ráno a v neskorý večer. Migrantom, ktorí sa nepostili, sa počas dňa podávalo len studené jedlo.

Riaditeľ Červeného kríža v danej oblasti, Olaf Lehne, povedal, že migranti zapálili halu kvôli čokoládovej nátierke a cukríkom, ktoré boli ponúkané v bufete počas denného svetla: “Nie je tam dosť Nutelly, gumených medvedíkov a čokolády”, kričali.

Stefan Gross, ktorý je zodpovedný za podávanie jedla, povedal: “Väčšina migrantov bola spokojná. Vždy sa ale nájde zopár takých, ktorí sa sťažujú.”

Vinníci, ktorí teraz čelia obvineniu štátneho prokurátora, sú Alžírčan Adel D. a Maročan Mohammed B., ktorý vyzýval aj ostatných migrantov k podpáleniu budovy.

Nedávny prieskum verejnej mienky ohľadom kľúčových tém v spoločnosti ukázal, že Nemecko predčilo Spojené Kráľovstvo, čo sa týka obáv ľudí v otázke imigrácie, čo je významnou zmenou u národa, ktorý pred časom s hrdosťou otváral svoju náruč migrantom.

(KPa, hs.sk, Foto: hs.sk)

Přejít nahoru