Víte, proč imigranti zapalují auta? Přinášíme jejich vyznání! Můžeme za to my

Imigranti z třetího světa, kteří žijí ve Švédsku, obviňují bělochy z toho, že kvůli nim musejí zapalovat osobní automobily a páchat jiné trestné činy.

Švédský levicový list Vestmanlands Läns Tidning zveřejnil článek, ve kterém dal prostor imigrantům, aby vysvětlili, proč se uchylují k vandalismu a trestné činnosti.

„Vybíjíme si svou frustraci ničením,“ uvádí jeden z nich.

Důvodem „frustrace“ má být to, že se prý s imigranty „zachází jinak“. „Prostě jsem cítil, že se musím společnosti pomstít za to, jak se k nám chová,“ vysvětluje nešťastný imigrant a pokračuje:

„Dali jsme dohromady mladé lidi ze sousedství, kteří se cítili utiskováni, a tehdy začalo zapalování aut, protože to byl způsob, jak ventilovat naši zlost, jak získat pozornost veřejnosti a přinutit ji, aby nám naslouchala.“

Imigrant obhajuje násilí nudou, jelikož v jejich čtvrti Skallberget nejsou v parku lavičky nebo světla na fotbalovém hřišti.

„Je zatraceně jasné, že svou frustraci vybíjíme ničením a vandalstvím, když tady máme nedostatek aktivit. Není tady žádný dobrý spolek, aktivity nebo věci, které bychom mohli používat,“ dodává.

Následně popisuje svůj strastiplný osud, že „kolikrát jsem já a mí kámoši byli venku v zimě, a neměli jsme auto nebo jsme nemohli domů“.

Vestmanlands Läns Tidning v jednom z předchozích článků citoval jiného imigranta, který tvrdil, že „zapalování aut je dobrý pocit“ a že je „dobrý pocit pomstít se společnosti“.

Ve zmíněném předešlém článku jeden z imigrantů označil za důvod násilí skutečnost, že „lidé v [čtvrti] Raby jsou diskriminováni a odsuzováni“.

Dále vysvětloval: „Když shoří auto, tak si všichni myslí, že [lidé, kteří to dělají] to jsou zvířata a blbci. Lidé neví, kolik mladých lidí je každý den diskriminováno. Není to vina zdejších lidí [imigrantů]; lidi ve městě mají větší talent než všichni ostatní, ale koho zajímá náš talent, kdo chce slyšet, co chceme říct?“

Na otázku, proč zapalují auta, imigrant odpověděl, že „společnost si všimne našich lidí jenom tehdy, když hoří auta. Myslím si, že děti a mladí lidé to používají jako křik o pomoc.“

(KPa, Freeglobe, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru